Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Szeptember 21. 08:42, szerda | Helyi

Belehalt a sérüléseibe a férfi, akit júliusban vertek össze Tamásiban

Belehalt a sérüléseibe a férfi, akit júliusban vertek össze Tamásiban

Meghalt a kórházban az a férfi, akit júliusban vertek össze Tamásiban, egy regölyi és egy iregszemcsei férfit őrizetbe vettek.

Halált okozó súlyos testi sértett bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt letartóztattak egy 42 éves iregszemcsei és 39 éves regölyi férfit. A két férfi még júliusban verte meg közös ismerősüket, aki másfél hónappal később belehalt sérüléseibe – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre július 4-én reggel, mert Tamásiban a Fő utca Vágóhíd utca kereszteződésénél lévő parkban egy magatehetetlen férfit találtak a földön fekve, akinek a fején, arcán sérülések voltak. A rendőrök azonosították a helyi 51 éves férfit, akit a mentők a dombóvári kórházba szállítottak. Mivel felmerült a bántalmazás gyanúja, helyszíni szemlét is tartottak.

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói széleskörű adatgyűjtést folytattak, majd a nyomozás során tanúkat hallgattak meg, szakértőket vontak be az eljárásba. A bántalmazott férfi nem került kihallgatható állapotba, és a kezelések, szakszerű orvosi ellátás ellenére augusztus 27-én elhunyt.

A kirendelt igazságügyi orvosszakértők megállapításai alapján az elszenvedett fejsérülések vezettek közvetett módon a sértett halálához.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának és a Tamási Rendőrkapitányság nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként a korábban tanúként kihallgatott, de a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 42 éves iregszemcsei és 39 éves regölyi férfit szeptember 15-én előállították és halált okozó súlyos testi sértett bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az eljárás során mindkettőjüket őrizetbe vették, és a rendőrség előterjesztése alapján az ügyészség indítványozta letartóztatásukat. A Szekszárdi Járásbíróság szeptember 17-én letartóztatta a gyanúsítottakat. Az eljárást a továbbiakban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.