Városlista
2022. október 4, kedd - Ferenc

Hírek

2022. Szeptember 21. 08:42, szerda | Helyi

Belehalt a sérüléseibe a férfi, akit júliusban vertek össze Tamásiban

Belehalt a sérüléseibe a férfi, akit júliusban vertek össze Tamásiban

Meghalt a kórházban az a férfi, akit júliusban vertek össze Tamásiban, egy regölyi és egy iregszemcsei férfit őrizetbe vettek.

Halált okozó súlyos testi sértett bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt letartóztattak egy 42 éves iregszemcsei és 39 éves regölyi férfit. A két férfi még júliusban verte meg közös ismerősüket, aki másfél hónappal később belehalt sérüléseibe – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre július 4-én reggel, mert Tamásiban a Fő utca Vágóhíd utca kereszteződésénél lévő parkban egy magatehetetlen férfit találtak a földön fekve, akinek a fején, arcán sérülések voltak. A rendőrök azonosították a helyi 51 éves férfit, akit a mentők a dombóvári kórházba szállítottak. Mivel felmerült a bántalmazás gyanúja, helyszíni szemlét is tartottak.

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói széleskörű adatgyűjtést folytattak, majd a nyomozás során tanúkat hallgattak meg, szakértőket vontak be az eljárásba. A bántalmazott férfi nem került kihallgatható állapotba, és a kezelések, szakszerű orvosi ellátás ellenére augusztus 27-én elhunyt.

A kirendelt igazságügyi orvosszakértők megállapításai alapján az elszenvedett fejsérülések vezettek közvetett módon a sértett halálához.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának és a Tamási Rendőrkapitányság nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként a korábban tanúként kihallgatott, de a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 42 éves iregszemcsei és 39 éves regölyi férfit szeptember 15-én előállították és halált okozó súlyos testi sértett bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az eljárás során mindkettőjüket őrizetbe vették, és a rendőrség előterjesztése alapján az ügyészség indítványozta letartóztatásukat. A Szekszárdi Járásbíróság szeptember 17-én letartóztatta a gyanúsítottakat. Az eljárást a továbbiakban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 09:12, csütörtök | Helyi

Kitüntetést vehettek át a dolgozók

Az Országos Magyar Vadászkamara rendezésében a Megyei Vadásznap „Vadászati Idénynyitó” ünnepségén, Hubertus Kereszt ezüst fokozatban részesültek a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. dolgozói.

2022. Szeptember 29. 09:09, csütörtök | Helyi

Magas állami kitüntetést kapott a hivatal nyugalmazott munkatársa

A közigazgatásban végzett, több mint három évtizedes kiemelkedő szakmai munkássága elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományoztak Bodor Lászlónénak.

2022. Szeptember 29. 09:08, csütörtök | Helyi

Csökkent a betegforgalom a tavalyi évben

Dr. Kerekes László, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója számolt be a tamási rendelőintézet működéséről a város képviselő-testületének.

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.