Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Május 24. 14:38, szerda | Helyi

Borkedvelők és borászok találkoztak a rendezvényen

Borkedvelők és borászok találkoztak a rendezvényen

Tavaszi borrandevú – ezt a nevet kapta a Tolnai Borút Egyesület és a Tamási Művelődési Központ újabb közös rendezvénye. Olyan alkalmat szerveztek, melyen a borok megkóstolása mellett a borászokkal is lehetett ismerkedni.

A Zöld Pont és Civilház adott otthont a Tavaszi Borrandevú nevű rendezvénynek, melyet első alkalommal rendeztek meg Tamásiban. Czink Judit, a szervező művelődési központ vezetője elmondta: a Tolna Borút Egyesület vezetőjével, Schrenk Tamással közösen gondolkodtak arról, hogy egy olyan rendezvényt bonyolítsanak le, ahol nem csak a borokkal, hanem a borászokkal is meg lehet ismerkedni. - Azokat a partnereinket, támogatóinkat hívtuk a rendezvényre, akikre mindig számíthatunk akár az egyesület, akár az művelődési központ tevékenysége során – osztotta meg velünk Czink Judit. - Az gondolom, hogy egy kulturális intézménynek nagyon fontos feladata, hogy a kultúra minden területét megmutassa az itt élőknek, így a borkultúra is ugyanolyan jelentőséggel bír, mint bármely más ága a kultúrának. Az elmúlt évtizedben ezek a rendezvények kicsit új köntösben jelentek meg, s ahogy a Tolnai Borút Egyesület vezetőjével beszélgettünk, úgy látjuk, hogy a rendezvények résztvevői más másként kóstolják a borokat, kicsit szakértőbb ízleléssel, nagyobb odafigyeléssel. Tulajdonképpen ez is a közös célunk, azt szeretnénk, ha a kulturált borfogyasztás bekerülne a mindennapokba, mint a kultúra nagyon fontos szerves része.
- A Tamási Szüreti Napokon és a Tolnai Borok Éjszakáján az itt élő és a környékbeli borkedvelők találkoznak a borokkal, viszont ezek mögött az italok mögött nincsenek ott a borászok, hiszen ők éppen akkor szüretelnek és készítik az év borait – mesélte Schrenk Tamás, a Tolnai Borút Egyesület elnöke. – Ezért arra gondoltunk, hogy legyen tavasszal egy olyan rendezvényünk, ahol a borászok is jelen tudnak lenni, és tudnak mesélni is az elkészült borokról. Azt szerettük volna, hogy az emberek beszélgessenek a borokról, a barátságról, és töltsenek el együtt egy kellemes estét.
Hét pincészet érkezett a rendezvényre. - A bor összeköt, a borról lehet beszélgetni, és kapcsolatokat építünk a fogyasztása közben – folytatta Schrenk Tamás. - A Tamási Szüreti Napok abszolút beigazolták, hogy nagyon nagy igény van arra, hogy jó borokat hozzunk Tamásiba. Az emberek szeretnék kiválasztani a saját maguk borát. Büszkén mondhatom, hogy legnagyobb álmaimban sem láttam olyan fejlődést, mint ami Tamásiban elindult. A Tolnai Borok Éjszakáját 2016-tól rendezzük meg, és a kezdetek nem voltak könnyűek. Az emberek nem tudták, hogy mivel találkoznak, csodálkoztak például, hogy miért csak üvegpohárból lehet bort fogyasztani. Ezzel szemben ma már tudatosan jönnek bort fogyasztani, kérdeznek, próbálkoznak, kóstolnak több bort is. Úgy gondolom, hogy ennél szebb látvány egy borásznak, egy borút egyesületi elnöknek nem lehet, mint amikor egy rendezvényen több ezer palack bort lehet kóstoltatni, és sok boldog ember veszi körül.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 02. 13:53, vasárnap | Helyi

Elsősegélynyújtó tanfolyam a Tamási Rendőrkapitányság munkatársainak

A tamási rendőrök egészségügyi szakemberek segítségével mélyedtek bele az elsősegélynyújtás rejtelmeibe.

2024. Május 30. 19:00, csütörtök | Helyi

Várják a javaslatokat a Tamási városi elismerésekhez

Tamási város polgármesterének felhívása az elismerő címekre történő javaslattételre.

2024. Május 29. 09:50, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést tartanak Tamásiban

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.