Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Július 09. 06:00, szombat | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: szeged.hu

Bővül a foglalkoztatás a megyében

Bővül a foglalkoztatás a megyében

Jelenleg 8 százalékos a munkanélküliségi ráta Tolnában, amely a régióban a legjobb

Az utolsó negyedévben 48 500-an dolgoztak a megyében, ami bővülést mutat az ezt megelőző félév eredményeihez képest. A megyei foglalkoztatás húzóágazatiról és hiányszakmáiról Szűcsné Füredi Szilvia, a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője beszélt a Rádió Orienten. Jelenleg 8073 nyilvántartott álláskereső van a megyében, számuk - a versenyszférában megnyíló munkalehetőségeknek köszönhetően – jelentős csökkenést mutat. Jelenleg 8 százalékos a munkanélküliségi ráta Tolnában, amely a régióban a legjobb. A feldolgozóipar mellett, a Paksi Atomerőmű által húzóágazatnak számít az energiaipar is, valamint a kereskedelem is számos munkahelyet biztosít - ismertette Szűcsné Füredi Szilvia. Munkaerőhiány leginkább az építőiparban jelentkezik a megyében, ácsból és kőművesből is kevés van, de a fémfeldolgozáshoz kapcsolódó szakmákban sincs elég szakmunkás. A helyzet javulását ösztöndíjprogramokkal igyekszik segíteni a főosztály, de pályaválasztási kiállításokat és prevenciós iskolalátogatásokat is folyamatosan szerveznek. Ezek mellett számos képzést is indítanak, így például fuvarozókat, hegesztőket, gépkezelőket vagy szakácsokat is oktatnak. A tavaly őszi, fiataloknak tartott állásbörzét idén is szeretnék megismételni, de kisebb, egy-egy munkakörre épülő mini börzéket is tartanak. A főosztály partnereivel negyedévente tart munkaerő-piaci felmérést. Szűcsné Füredi Szilvia elmondta, hogy a feldolgozóiparban több cég is tervez fejlesztéseket, így ezeknél a vállalatoknál, folyamatosan várható munkaerőfelvétel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.