Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 21. 08:00, szombat | Helyi

Bűnmegelőzési tanácsok

Bűnmegelőzési tanácsok

A Tamási Rendőrkapitányság közleményben hívja fel a figyelmet az ünnepi időszak kockázataira

Az ünnepek közeledtével az emberek sok időt töltenek utazással, vásárlással, ajándékok beszerzésével, így megnő annak kockázata is, hogy könnyebben válhatnak bűncselekmény áldozatává.

A zseblopások leggyakrabban zsúfolt bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön, a figyelmetlenségünket kihasználva pénztárcánk és egyéb értékeink eltulajdonításával történnek.

Az ünnepek alatti nagy rohanások során sokan figyelmetlenül járműveikben látható helyen hagyják értékeiket (mobiltelefon, táska, pénztárca). Az elkövetőknek akár pár másodperc is elég, hogy e figyelmetlenséget kihasználva, feltörjék a járművet, megszerezve a kiszemelt értékeket és akár jelentős kárt okozzanak az autóban.

Az ünnepek közeledtével egyre gyakrabban találkozhatunk adománygyűjtőkkel az utcákon és lakókörnyezetünkben. Azonban sok esetben az „adománygyűjtők” valamilyen nemes célra hivatkozva próbálják megszerezni a pénzünket saját maguk számára. Az „adománygyűjtők” célja, hogy a figyelmet elterelve bejussanak otthonukba és megszerezzék pénzüket, értékeiket. A valóban adománygyűjtéssel foglalkozó szervezetek soha nem kérnek készpénzt, minden esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni.
Az ünnepek alatt sokan úgy döntenek, hogy elutaznak otthonról, akár hosszabb időre is. Ezen időszak alatt a legtöbben „őrizetlenül” hagyják otthonukat, azonban egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy idegen személyek „látogassák” meg azt. Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot ajánlunk figyelmükbe:
Utazási szándékáról ne beszéljen idegenek előtt, csak a közvetlen családtagok vagy megbízható barátok tudjanak elutazása időpontjáról!
Szereltessen fel korszerű, több ponton záródó ajtót, rácsot az ablakokra, ajtókra, amennyiben módjában áll, használja az elektronikai védelmi eszközöket!
Kérjen meg valakit (rokon, szomszéd, barát), aki távolléte alatt elmegy a lakásukra, körülnéz, felkapcsolja a villanyt, üríti a postaládát, eltakarítja a havat vagy a lehulló faleveleket, azt a látszatot keltve, hogy a lakás nem lakatlan!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.