Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Január 30. 08:32, hétfő | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: termalfurdo.hu

Cél a munkahelyteremtés Tamásiban

Cél a munkahelyteremtés Tamásiban

A munkanélküliség és a munkaerőhiány egyszerre van jelen a városban és környékén.

A Tamási Város Önkormányzata által beadott TOP-os pályázatokban az is szerepel, hogy munkahelyeket szeretnének teremteni – mondta Porga Ferenc, a város polgármestere. – A munkanélküliség és a munkaerőhiány egyszerre van jelen a városban és környékén. A közfoglalkoztatottak száma – ha kis mértékben is – csökkent az elmúlt években. A nagy tamási munkaadók már nem elküldik a munkaerőt, hanem bővítik termelési kapacitásukat. Minden segítséget megadunk a cégeknek, az északi iparterület fejlesztésével szolgáljuk ki a növekvő igényeket. Hátrányos helyzetű kistérségként szabad vállalkozási zóna a járás. Főleg a kis- és középvállalkozások részéről nőtt meg az érdeklődés a város iránt. Egy cég – amely korábban megszüntette telephelyét – tavaly újraindította tevékenységét. Új cégként egy autóipari beszállító jelentkezett, képviselő-testületi jóváhagyással már épül a telephelye. A 8500 lakosú járásszékhelyen 600-800 munkavállaló ingázik napi szinten. Azt szeretnénk, ha ezeknek az embereknek a többsége helyben találna munkát – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!