Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. December 04. 13:05, péntek | Helyi
Forrás: TEOL

Csak engedéllyel lehet most vadászni

Csak engedéllyel lehet most vadászni

Hónapok óta nem jönnek a külföldi bérvadászok Tolnába a járványhelyzet miatt, csakúgy mint az ország többi részén.

Ez jelentős bevételkiesést jelent valamennyi megyei vadásztársaságnak, ugyanakkor az éves kiadások száma, összege jelentősen nem csökkent. A Magyar Közlönyben a napokban jelent meg a hír, hogy további három hónapra meghosszabbították a határzárat. Tolna megyében az idén nagyjából hetven százalékkal esett vissza a külföldi bérvadászatok száma. Többen is felvetették, hogy a bevezetett kijárási tilalom alatt – este nyolc órától hajnali öt óráig – a vadak előbb-utóbb hozzászoknak, hogy nem zavarja őket senki a vonulásaikban, és emiatt egyre többször tapasztalható, hogy bemerészkednek a lakott övezetekbe. Dr. Király István, az Országos Vadászkamara megyei szervezetének titkára a TEOL-nak elmondta, éjszaka eddig is csak néhány vadra lehetett lőni, így rókára, vaddisznóra, aranysakálra és borzra. Nagy vadakra nem. A kijárási tilalom valóban módosította az addigi rendet. Ugyanakkor a vadászokra több teher, elvárás is nehezül, hiszen a felsorolt vadaknak meg kell akadályozni az elszaporodását. Pár napja jött ki egy rendelet, amely alapján az adott vadásztársaság elnöke adhat ki olyan igazolást, melynek birtokában a kijárási tilalom idején is lehet vadászni. Az igazolás azonban csak a lakhely, a vadászterület, illetve a vadgyűjtő körzetére érvényes, mondta a vadászkamara megyei titkára.

Címkék: tolna megye, vadászat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.