Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Február 17. 09:40, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Csepreghy: előfinanszírozottakká válnak az európai uniós pályázatok

Csepreghy: előfinanszírozottakká válnak az európai uniós pályázatok

Kamatmentes hitelkonstrukcióval lehetővé válik az uniós pályázatok előfinanszírozása - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára szerdán Tamásiban

Csepreghy Nándor vállalkozóknak tartott fóruma előtt, sajtótájékoztatón hozzátette: 450-500 milliárd forintos alapot hoznak létre, amely "gördülően" finanszírozza majd a fejlesztéseket.
Az alap működéséről elmondta: a pályázók a támogatási szerződés aláírását követően juthatnak először a megelőlegezett forráshoz, majd szakaszosan, a számlák benyújtása után kapnak pénzt a fejlesztésekre.
A helyettes államtitkár szerint ezzel az utófinanszírozás problémája megszűnik, a vállalkozások eddig ugyanis vagy saját tartalékból, vagy banki hitelekből valósították meg a fejlesztéseket.
Mint mondta, a 2014 és 2020 között Magyarországnak jutó tíz és fél ezer milliárd forint európai uniós forrásból évente 1000-1500 milliárd forintot kell kifizetni. A 15 ezer milliárd forint főösszegű magyar költségvetés elbírja a 450-500 milliárd forintos alap létrehozását - tette hozzá.
Kitért arra is, hogy a tagállamoknak a hétéves partnerségi megállapodása tartalmazza azt, hogy milyen pénzügyi feltételekkel fogják a forrásokat kihelyezni. Annak érdekében, hogy minél gyorsabban el lehessen indítani a pályázatokat, a kormány arról döntött, hogy a megállapodást még februárban, az operatív programokat pedig március vége előtt benyújtja az Európai Uniónak - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.