Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2022. Szeptember 29. 09:08, csütörtök | Helyi

Csökkent a betegforgalom a tavalyi évben

Csökkent a betegforgalom a tavalyi évben

Dr. Kerekes László, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója számolt be a tamási rendelőintézet működéséről a város képviselő-testületének.

A főigazgató elmondta: a Tamási dr. Várady János Rendelőintézet betegforgalma a 2019-es évhez képest 2020-ban jelentősen csökkent, a csökkenés a 2021-es évben kis mértékben tovább fokozódott. A csökkenés alapvető oka a tavalyi év 4-5. hónapjáig tapasztalt súlyos járványhelyzet. A 2021-es évben nyáron, és a további hónapokban a betegforgalom emelkedett, de összességében messze elmaradt a korábbi évek adataitól annak ellenére, hogy a járvány harmadik, legsúlyosabb, illetve a negyedik hulláma miatt a járóbeteg szakellátások szüneteltetésére vagy korlátozásokra a tavalyi évben nem került sor. A rendelőintézetben különösen a tavalyi év első félévében elsősorban a sürgős, nem halasztható esetek ellátása történt, telefonos konzultáció biztosítása mellett. A szakrendelések teljesítményének összesített adataiból látszik, hogy a labor, a röntgen, az ultrahang diagnosztika, a bőrgyógyászat emelkedő teljesítmény mutatott a tavalyi évben. A felnőtt pszichiátrián az új esetek vonatkozásban, a tüdőgyógyászaton, az onkológián és urológián jelentősebb betegforgalom csökkenés volt 2021-ben, utóbbi esetben a szakrendelés átmeneti szüneteltetése miatt, mely 2021 decemberétől újra indult. A várakozási idők nagy eltéréseket mutatnak szakrendelésekként. Legmagasabb az ortopédián (14 és 10 hét), a kardiológián és belgyógyászaton (12 hét), a laboratóriumban 8 hét, a bőrgyógyászaton és a tüdőgyógyászaton 4 hét, a neurológián és az ultrahang diagnosztikában 3 hét, a nőgyógyászaton 2 hét, a szemészeten és fizioterápián egy hét a várakozási idő. A többi szakrendelésen nem kell várniuk a betegeknek.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Szeptember 28. 12:50, csütörtök | Helyi

Szüreti mulatság lesz a hétvégén Szakályban

Szüreti felvonulással és kulturális programokkal is várják a szakályiakat, és a Szakályba látogatókat szombaton.

2023. Szeptember 28. 12:50, csütörtök | Helyi

Ellepték a rendőrök az utakat, egész héten tart a razzia

A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-én 7 órától október 2-án 7 óráig.

2023. Szeptember 28. 12:48, csütörtök | Helyi

Azt mondta, megbeszélésre siet, 260 ezres bírság lett a vége

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es főúton készített felvételt a traffipax.