Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2022. Szeptember 29. 09:08, csütörtök | Helyi

Csökkent a betegforgalom a tavalyi évben

Csökkent a betegforgalom a tavalyi évben

Dr. Kerekes László, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója számolt be a tamási rendelőintézet működéséről a város képviselő-testületének.

A főigazgató elmondta: a Tamási dr. Várady János Rendelőintézet betegforgalma a 2019-es évhez képest 2020-ban jelentősen csökkent, a csökkenés a 2021-es évben kis mértékben tovább fokozódott. A csökkenés alapvető oka a tavalyi év 4-5. hónapjáig tapasztalt súlyos járványhelyzet. A 2021-es évben nyáron, és a további hónapokban a betegforgalom emelkedett, de összességében messze elmaradt a korábbi évek adataitól annak ellenére, hogy a járvány harmadik, legsúlyosabb, illetve a negyedik hulláma miatt a járóbeteg szakellátások szüneteltetésére vagy korlátozásokra a tavalyi évben nem került sor. A rendelőintézetben különösen a tavalyi év első félévében elsősorban a sürgős, nem halasztható esetek ellátása történt, telefonos konzultáció biztosítása mellett. A szakrendelések teljesítményének összesített adataiból látszik, hogy a labor, a röntgen, az ultrahang diagnosztika, a bőrgyógyászat emelkedő teljesítmény mutatott a tavalyi évben. A felnőtt pszichiátrián az új esetek vonatkozásban, a tüdőgyógyászaton, az onkológián és urológián jelentősebb betegforgalom csökkenés volt 2021-ben, utóbbi esetben a szakrendelés átmeneti szüneteltetése miatt, mely 2021 decemberétől újra indult. A várakozási idők nagy eltéréseket mutatnak szakrendelésekként. Legmagasabb az ortopédián (14 és 10 hét), a kardiológián és belgyógyászaton (12 hét), a laboratóriumban 8 hét, a bőrgyógyászaton és a tüdőgyógyászaton 4 hét, a neurológián és az ultrahang diagnosztikában 3 hét, a nőgyógyászaton 2 hét, a szemészeten és fizioterápián egy hét a várakozási idő. A többi szakrendelésen nem kell várniuk a betegeknek.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 07. 08:18, szerda | Helyi

Fiataloknak is árult drogot a tamási házaspár

Minősített kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a főügyészség egy tamási házaspár ellen.

2022. December 07. 07:00, szerda | Helyi

Az Országos Trófeabíráló Testület (OTT) kihelyezett bírálatot tartott az Óbiródi Vadászházban

Összesen 12 kapitális vadásztrófea másodfokú bírálatára került sor a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Óbiródi Vadászházában.

2022. November 30. 09:24, szerda | Helyi

Megkezdődött a tamási templom felújítása

A templom és a plébánia épületének felújítási építési kivitelezéséről szóló szerződést aláírta a DUNABER Kft. nevében Vilyevácz József, és a Tamási Katolikus Plébánia képviseletében Csibi Imre plébános.

2022. November 30. 09:23, szerda | Helyi

Új doktornő segíti a fogászati ellátást

Lakyné dr. Sik Ágota tavaly július óta nyugdíjas fogorvos. Közel negyven évig egy helyen, Magyarkesziben dolgozott, ott is laktak 2003-ig, amikor is beköltöztek Tamásiba.