Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 05. 09:30, csütörtök | Helyi

Csökkent az álláskeresők száma Tolna megyében

Csökkent az álláskeresők száma Tolna megyében

A hátrányosabb helyzetű Dombóvár és Tamási térségben 7-8 százalék körül alakul az álláskeresők aránya.

Míg tavaly a nyilvántartott álláskeresők a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya 8 százalék körül volt, addig idén már 6 százalék alatt van – hangsúlyozta Gonda Ádám, a Tolna Megyei Kormányhivatal, Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője az orientpressnek. Mint azt Gonda Ádám kifejtette, Tolna megye keleti fele - Paks, Bonyhád, Szekszárd járás területe - gazdaságilag fejlettebb régiónak számít, ezért itt jellemzően 5,5 -6 százalék körüli az álláskeresők aránya, de Bonyhádon például csak 4 százalék. A hátrányosabb helyzetű Dombóvár és Tamási térségben 7-8 százalék körül alakul az álláskeresők aránya. Az álláskeresők 50 százalékát az alapfokú iskolai végzettséggel (8 általános) vagy azzal sem rendelkezők teszik ki, a szakképzettséggel vagy középfokú végzettséggel rendelkezők aránya 27, az érettségizetteké 20, a felsőfokú végzettséggel rendelkezőké pedig 3,2 százalék – tette hozzá a főosztályvezető. A szakember arra is kitért, hogy decemberben a kormányhivatal nyilvántartásában 5.729 álláskereső szerepelt, ebből a legfeljebb 25 éves pályakezdők aránya 17,6 százalék, ami megyei szinten 1000 főt jelent. Tolna megyében hiányszakmának számít a kőműves, a festő, a forgácsoló, a hegesztő és a vízszerelő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!