Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Október 31. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: MTI, fotó: magyarhirlap.hu

Csökkent szeptemberben az álláskeresők száma Tolna megyében

Csökkent szeptemberben az álláskeresők száma Tolna megyében

Közel háromszázzal csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Tolna megyében szeptemberben az előző havihoz képest, miközben kevesebb volt a támogatott álláslehetőségek száma

- közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja munkaerőpiaci elemzésében.

Tolnában az elmúlt hónapban 9685 álláskereső szerepelt a munkaügyi nyilvántartásban, 278-cal kevesebb, mint augusztusban, ami 2,8 százalékos csökkenést jelent. Az előző év szeptemberhez képest 2434-gyel, több mint húsz százalékkal volt kevesebb álláskereső a megyében. A Tolna megyei mutató az országos értéknél 1,6 százalékponttal volt magasabb - írták az elemzésben.
A pályakezdő álláskeresők száma 6,6 százalékkal csökkent: a hónap folyamán 334-en regisztráltak, 7,2 százalékkal kevesebben, mint augusztusban, ugyanakkor az előző havinál többen, összesen 448-an léptek ki a nyilvántartásból. Szeptemberben összesen 1575 pályakezdő álláskeresőt tartottak nyilván, ez a szám 23,3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A most jelentkezettek több mint 60 százaléka középfokú végzettségű.
A munkaügyi központ arra is kitért, hogy az összes álláskereső mintegy tíz százaléka, 982 ember volt jogosult valamilyen típusú álláskeresési ellátásra, 106-tal voltak kevesebben, mint egy hónappal korábban. Foglalkoztatást helyettesítő támogatás 2771-en kaptak, számuk az egy évvel korábbihoz viszonyítva 894-gyel csökkent. Az álláskeresők több mint hattizede, 5894 ember sem álláskeresési, sem szociális ellátásra nem volt jogosult.
A munkaügyi szervezet kimutatása szerint Tolna megyében 1037 új, támogatott álláslehetőség volt szeptemberben, - ami az augusztusi kínálattól 15,5 százalékkal maradt el -, ezek közül 950 állás a közfoglalkoztatási programokhoz kapcsolódott.
A bejelentett állások 22,3 százalékához, 298 álláshelyhez a foglalkoztatók nem igényeltek állami támogatást, a piaci álláskínálat 70 százalékkal haladta meg az augusztusit. A munkaerőigény többsége, 81 állásajánlat a feldolgozóiparból érkezett, 58 munkavállalót pedig a kereskedelem és gépjárműjavítás területéről kerestek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.