Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Június 28. 08:29, csütörtök | Helyi
Forrás: kadarka.net

Csúcsminőségű, új ágyakat kapott a Tolna Megyei Balassa János Kórház

Csúcsminőségű, új ágyakat kapott a Tolna Megyei Balassa János Kórház

Az ágyak a mai kor igényeit kielégítve, a betegek és dolgozók számára is maximálisan biztonságos módon, elektronikusan állíthatóak, kapaszkodókkal, oldalrácsokkal, infúziós állvánnyal vannak felszerelve.

Az Egyesült Államokban gyártott felszerelést az intézmény fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az EFOP-2.2.0.-16-2016-00003 Egységes ápolási eszközpark kialakítása projektben szerezte be. Az ágyakkal együtt 25 darab speciális, a felfekvés megelőzését segítő matracot és 2 darab különleges antidekubitusz matracot kapott a szekszárdi kórház.

Az ágyak a mai kor igényeit kielégítve, a betegek és dolgozók számára is maximálisan biztonságos módon, elektronikusan állíthatóak, kapaszkodókkal, oldalrácsokkal, infúziós állvánnyal vannak felszerelve. A projekt keretében a dolgozók eszközhasználatra való felkészítése is megtörtént.

Az új ágyak azokra az osztályokra kerültek, ahol a csúcstechnikával működő eszközök a legnagyobb segítséget jelentik az állapotuk miatt különleges ellátást igénylő betegeknek. A központi intenzívterápiás osztályra hat intenzívterápiás ágy és speciális matrac, valamint két antidecubitor matrac került. Hat multifunkciós ágyat és speciális matracot kaptak a kardiológiai, nyolcat a neurológiai osztály őrző helyiségei. További két ágyat és matracot a traumatológiai osztály, hármat a gasztroenterológiai osztály dolgozói vehettek át.

A projekt részeként őszre további 200 ágy érkezik a szekszárdi megyei kórházba.

Az egészségügyi szakdolgozók élet- és munkakörülményeinek javítására összesen 16,5 milliárd forint áll rendelkezésre. Az Egységes ápolási eszközpark kialakítása projekt
keretében 8 milliárd forintból 64 intézmény 71 telephelyére és 3 egyetemi helyszínre mintegy 21 ezer ápolási eszköz beszerzésére kerül sor, amelyek segítségével rövidülhet az ápolási idő, hatékonyabb, biztonságosabb munkavégzést tesznek lehetővé, így hozzájárulnak a betegellátás színvonalának nagyfokú növekedéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.