Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Október 23. 14:00, szerda | Helyi

Deák Istvánné lett Tamási Város Díszpolgára

Deák Istvánné lett Tamási Város Díszpolgára

Városunk múltjához, jelenéhez, és jövőjéhez való példa nélküli kötődése tette érdemessé a kitüntető címre.

Deák Istvánné szakmai pályafutása a tanítói oklevél 1958-as megszerzésével kezdődött, majd a tudását állandóan fejlesztő pedagógus, 1976-ban történelem szakos tanári diplomát is szerzett. Aktív pedagógusként dolgozott 4 évtizedig, Tamásiba költözése után a rácvölgyi iskolában, majd a község, később a város központi iskoláiban, a jelenlegi általános iskola jogelőd intézményében tanított, ahol több mint húsz éven keresztül látott el az igazgató-helyettesi feladatokat is. Az oktatás minőségi fejlesztése és a megnövekedett feladatok ellátása érekében aktívan és nagy felelősséggel vett részt a szakmunkásképzés kialakításában, a gyakorlati képzés megszervezésében. Munkájára a kimagasló szakmai és pedagógiai hozzáértés és elhivatottság volt jellemző. Önmagával, munkatársaival, és diákjaival szemben mindig igényes, felelősségteljes, figyelmes volt. Több éven keresztül nyugdíjasként, az akkori polgármester felkérésére elvállalta az önkormányzat intézményfenntartásával összefüggő szervezési, irányítási feladatok végzését.
Munkásságára az állandó tenni akarás jellemző, tanári, igazgató-helyettesi feladatai mellett pályázatok írásával, kiállítások rendezésével, honismereti vetélkedők, rendezvények létrehozásával és lebonyolításával, kulturális műsorok szervezésével gazdagította az iskola és a település életét. Pedagógusi munkája sohasem fejeződött be az oktatási intézmény falai között, és nem ért véget nyugdíjba vonulásával sem. Nyugodtan mondhatjuk, pályája kezdetétől közel napjainkig aktív részese, alakítója a város közéletének, kifogyhatatlan ötleteivel, kezdeményező készségével, energiájával rendkívül sokat tett településünk kulturális életének fejlesztéséért.
Mindig is meghatározó volt életében a hagyományok tisztelete, óriási tárgyi tudással rendelkezik e tekintetben, melyet mindig örömmel és önzetlenül osztott meg másokkal, ösztönözve sokakat ennek a területnek a gondozására. Családfakutatásokat végzett a Tamásiból elszármazott kiválóságok széleskörű megismertetése érdekében, nevéhez fűződik több helytörténeti kiadvány anyagának összegyűjtése és megjelentetése is. A Tamási Helytörténeti Gyűjtemény ötlete, elődeink tárgykultúrájának felkutatása, feltárása, összegyűjtése és rendszerezése érdekében végzett áldozatos munkája nyugodtan mondhatjuk szinte felbecsülhetetlen erkölcsi értékkel bír és kiemelkedő egyéniségre vall.
A képviselő-testület 1996-ban „Tamási Város Érdemes Pedagógusa” kitüntető címben részesítette, majd 2006-ban „Pro Urbe” kitüntető címmel ismerte el közel négy évtizedes pedagógusi és közéleti munkáját.
Városunk múltjához, jelenéhez, és jövőjéhez való példa nélküli kötődése érdemessé teszi Deák Istvánnét a Tamási Város Díszpolgára kitüntető címre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.