Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 24. 09:42, csütörtök | Helyi

Dombóvárra kirándulnak a természetjárók

Dombóvárra kirándulnak a természetjárók

A Tamási Művelődési Központ természetjáró csoportja idei első túrájára várják a jelentkezőket.

2021. június 26-án, szombaton a tamási Kossuth térről 8:00 órakor indul különbusz Dombóvárra, ahol a város különleges, összefüggő zöldövezetében, a Konda-patak völgyében kirándulnak majd.

A Konda-patak Dombóvárnál ömlik a Kapos folyóba. Széles völgyével kettéosztja Ódombóvárt és Újdombóvárt. A patak visszaduzzasztásával hozták létre a Kis-Kondai-tavakat, a Tüskei Horgásztavat és a Szállásréti-tavat. A túra első állomása a Természetvédelmi Bemutatóterem, ahol a résztvevők megtekinthetik a Konda völgy jellegzetes növény-, és állatvilágát bemutató kiállítást. Árnyas fák alatt, ahol egykoron a kisvasút járt (az utolsó járat 1984 májusában közlekedett) érik el a Szállásréti tavat, melynek különlegessége a 20 méter magas sugarakat lövellő szökőkút, környezete kitűnő piknikhely. Itt található a Fogadalmi liget és benne a Kneipp-park, ahol a Kneipp-ösvény kövein és faforgácsain mezítláb végigsétálva kipróbálhatják a talpmasszázs keringésjavító, stresszoldó hatását. Innét tovább haladva érkeznek majd a Tüskei-tóhoz, amit körbegyalogolnak, a túra hossza kb. 11 kilométer.
A programra 2300.- Ft útiköltség befizetésével lehet jelentkezni a művelődési központban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.