Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. November 24. 10:00, hétfő | Helyi

Dr. Deák Gábor Tamási Város Díszpolgára

Dr. Deák Gábor Tamási Város Díszpolgára

Az elismerő címet november 20-án, az ünnepi testületi ülés keretein belül nyújtotta át neki Porga Ferenc, Tamási Város polgármestere

Dr. Deák Gábor 1957-ben költözött Tamásiba ifjú tanítónő feleségével. A Tamási Állami Gazdaságban törzsállattenyésztőként dolgozott. Irányításával több ezer törzskönyvezett tenyészsertést és tenyészjuhot nevelt és értékesített a gazdaság a környező megyék felfejlődő mezőgazdasági nagyüzemei részére.
1962-től 15 évig – a Tamási Gimnázium és Mg. Szakközépiskola mg-mérnök-tanára volt. Diákjait mindenkor a jól végzett munkára, a munkát végzők megbecsülésére, a munka örömére tanította és nevelte. Sokoldalú felkészültségét időnként az alapszakmáján túli tantárgyak oktatására /biológia, kémia, testnevelés, rajz, latin/ is hasznosította az intézmény.
1977-től az addig másodtevékenységként folytatott méhészkedése főfoglalkozása lett. Méhészetét országos, később európai színvonalra fejlesztette.
Tevékenységével kiérdemelte a Méhészek Világszervezetének „Pro-Meritis” arany diplomáját. Méhészeti termelő munkája igen eredményes volt.
1990-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Rektori Tanácsa egyetemi docens címmel tisztelte meg.
Az első demokratikus szabad választáson 1990-ben Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testülete polgármesterré választotta. Élettapasztalata, megfontoltsága és közgazdasági tájékozottsága, jól kamatozott a város javára. A Polgármesteri Hivatal- - jelentősen gépesítve – új szellemiséggel szolgálta a város lakosságát. Egy választási időszak leteltével - bár sokan marasztalták– pénzügyi egyensúlyban adta át a várost utódainak. Közéleti érdeklődése azóta sem szűnt meg. Tagja a „Tamási Városkörnyék Közbiztonságáért” Alapítvány Kuratóriumának.
A Gödöllői Agrártudományi egyetem 2002-ben jubileumi arany diplomával jutalmazta.
A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége 2003-ban a „Hazáért Érdemkereszt” 2009-ben pedig a „Forradalom Bölcsője” 20. éves jubileumi kitüntetésben részesítette.
A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége Tolna megyei Szervezetének elnökségi tagja. A szervezetben meghatározó munkát végez. Jelentős szerepe van az elmúlt évszázad ismétlődő diktatórikus időszakai áldozatainak emlékét megőrző emlékhelyek /emléktáblák, kopjafa, emlékmű/ létrehozásában.
Tanári képzettségét is felhasználva lelkes szereplője a Tolna megyei Középiskolákban szervezett pályázatnak, amelynek célja az 1956. évi magyar forradalom és szabadságharc előzményeinek, történéseinek valós megismertetése a diáksággal.
Egyik fő kezdeményezője volt a Trianon emlékmű létesítésének, amely civil támogatásokból valósult meg. Az emlékmű felállítása során végig közreműködött és koordinálta a munkálatokat.
Dr. Deák Gábor hosszú éveken át végzett különlegesen kiemelkedő, sokoldalú, közgondolkodást formáló, maradandó munkáját Tamási Város Önkormányzata a „Tamási Város Díszpolgára” kitüntető címmel ismeri el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!