Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 08. 08:31, hétfő | Helyi

EFFORT- A jövő energiája

EFFORT- A jövő energiája

Comenius projekt a gimnáziumban 2012-2014

2011 őszén a Béri Balogh Ádám Gimnázium projekt-előkészítő utat nyert a spanyolországi Malagába a Tempus Közalapítvány Comenius pályázatán - mondta Lendvai Katalin, projekt-koordinátor. - A projekt tevékenységek megtervezése, a pályázat formába öntése megvalósult 2012 februárjában ott. Kilenc partnerország csatlakozott e beadandó pályázathoz, melynek témája a jövő energiája volt. Elsősorban a megújuló energiaforrásokra koncentráltak a projekt tevékenységek, de minden, ami energia szélesítette a spektrumot.
Készült nemzetközi szakácskönyv Európa ízei címmel, logo-tervek és verseny, felmérésre kerültek az adott országok résztvevő iskoláinak energiafogyasztási adatai, azok csökkentésére vonatkozó ötletek. Készült egy tanulmány gyűjtemény az energia témakörben, LED-es lámpákra épülő műalkotások. Ki és bemeneti kérdőívek mutatták a projektben dolgozó diákok előrehaladását a témában. Felsorolni is sok lenne a 2 éves projekt megvalósult eredményeit, produktumait. A kilenc ország (Egyesült Királyság, Spanyolország, Olaszország, Ausztria, Magyarország, Törökország, Görögország, Norvégia, Svédország) mindegyikében látogatást tettek a gimnázium tanárai és diákjai. A munkanyelv az angol volt. Tanulóink és kollégáink sok érdekes tapasztalatokat gyűjtöttek, rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtak és az "Egy életen át tartó tanulás" kivételes és fontos részét alkotja ez a két év. Köszönöm mindazoknak, akik segítségemre voltak a munkában, hogy a sűrű programokat, feladatokat közösen végezhettük az egyébként is eseménydús két tanév során.
Külön köszönettel tartozom Némethné Pálinkás Veronikának a projekt elindításáért, és az egész projekt odaadó támogatásáért. Köszönöm kollégiámnak a munkájukat: Varga-Pintér Katalinnak, Horváth Lászlónak, Horváthné Szöllősi Editnek és Pécsi Gábor igazgatónak. A projekt célja az energiatudatos gondolkodásra nevelésen túl, a nyelvtanulás, új kapcsolatok építése valamint megéreztetni a diákokkal, hogy mit jelent az európai közösség szerves részének lenni innen, Magyarországról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.