Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2023. Április 03. 09:16, hétfő | Helyi

Egészséges ivóvízhez jutnak a Tamási környékén élők

Egészséges ivóvízhez jutnak a Tamási környékén élők

Utolsó szakaszához érkezett az a program, amelynek eredményeként egészséges ivóvízhez jut a Tamási környékén élő mintegy ötszáz ember.

A majd félmilliárdos támogatás felhasználásával több, mint 10 kilométernyi vezetéket építenek ki a külterületeken. Porga Ferenc polgármester azt is elmondta: vannak még vissza feladatok, ám a munka utolsó szakasza egy hosszú időszak lezárása is lesz majd és egy új életminőség kezdete! - olvasható Süli János miniszter Facebook oldalán. Porga Ferenc, a város polgármestere korábban elmondta: a Paksi Ipari Park (PIP) Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. 436 millió forintos támogatásával csaknem 10,5 kilométer hosszan létesítenek ivóvízhálózatot. A 8000 lakosú város több külterületén több mint 500 embernek nem volt vezetékes ivóvízellátása. Tuskóson, Újvárhegyen, Kosbán, Öreghenyén, Adorján-újtelepen és Adorjánpusztán vagy egyáltalán nem volt vezetékes ivóvíz, vagy volt termelőszövetkezeti, ma már magántulajdonban lévő hálózatról kaptak vizet az ott élők. Ezekre a külterületekre tartályokban szállították egészséges ivóvizet korábban.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 15:17, hétfő | Helyi

November 3-ig tekinthető meg Erdélyi Sándor festőművész „Emóciók” című kiállítása

Október 10-én megnyílt a Tamási Galériában Erdélyi Sándor festőművész „Emóciók” című kiállítása.

2024. Október 17. 09:43, csütörtök | Helyi

Kábítószert termesztett egy simontornyai férfi

A tamási rendőrök a napokban egy Simontornyai háznál egy gyökeres cannabist és 458 gramm szárított növényi törmeléket foglaltak le.

2024. Október 14. 11:51, hétfő | Helyi

Tamásiban autó csapódott egy villanyoszlopnak, Nagykónyiban traktor gyulladt ki

Szombaton, az éjszakai órákban egy személyautó sodródott le az úttestről, majd csapódott egy villanyoszlopnak Tamásiban, a Szent Márton utcában.

2024. Október 09. 12:00, szerda | Helyi

Illés Eszter a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől nyerte meg a lépcsőfutó versenyt

Október hatodikán, vasárnap az eddigi legerősebb csapattal vágtak neki Tolna vármegye tűzoltói a Flashover 24 elnevezésű lépcsőfutó versenynek.