Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 15. 09:04, hétfő | Helyi

Egy biztos hely a szakmunkás képzésben

Egy biztos hely a szakmunkás képzésben

A dombóvári telephellyel rendelkező RUTIN Kft. és a vele partnerként együttműködő TA-X-ER Kft. augusztus 30-án adtak át egy újonnan kialakított tanműhelyet

A dombóvári 66000 négyzetméteres gyártelepen található csaknem 600 négyzetméteres csarnokban berendezett képzőhely hegesztő és szerkezetlakatos tanulók számára biztosít kiváló környezetet és egyedülálló műszaki hátteret a gyakorláshoz. Egyidejűleg több, mint 70 tanuló lesz képes a szakmai ismeretek elsajátítására. Az említett cégek megvalósítandó tervei között szerepel a tanulólétszám növelése és olyan szakmák gyakorlati oktatásának elindítása, mint a gépi forgácsoló vagy az ipari gépész. A megnyitón részt vett a dombóvári Járási Hivatal vezetője, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői, illetve a dombóvári és tamási szakmunkásképző intézmények vezetői.
Az átadás során elhangzott, hogy az iskolákkal együttműködve a gyakorlati képzőhely a képzés végén olyan felkészült szakmunkásokat remél, akik hosszú távon és megalapozott tudással lesznek képesek a hazai iparban tevékenykedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.