Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 11. 09:47, szombat | Helyi
Forrás: www.teol.hu

El kell takarni a szájat, orrot a belépés előtt

El kell takarni a szájat, orrot a belépés előtt

A Simontornya közigazgatási területén belül működő kereskedelmi egységek, valamint pénzügyi és egyéb szolgáltatók helyiségeibe múlt péntek óta kizárólag a száj- és orrnyílások takarásával lehet belépni.

A szigorodó járványügyi szabályokról Torma József, Simontornya polgármestere a város közösségi oldalán adott tájékoztatást, amelyben ajánlásokat is megfogalmazott.

Eszerint a város közigazgatási területén belül működő kereskedelmi egységek, valamint pénzügyi és egyéb szolgáltatók – például bank, posta, orvosi rendelők várói – helyiségeibe múlt péntek óta kizárólag a száj- és orrnyílások takarásával lehet belépni. Nemcsak az erre a célra kapható eszközök (maszkok) fogadhatók el, hanem a háztartásokban fellelhető ruhadarabok (sálak, kendők) is. Az üzleteknek az erre vonatkozó felhívást jól láthatóan el kell helyezni. A maszkviselési előírás kapcsán elmondta, elsősorban nem a saját, hanem a többi ember védelme érdekében kérik erre a helyieket. Hozzátette, az alapos kézfertőtlenítés továbbra is nagyon fontos vásárlás esetén. A polgármester arra kérte az üzemeltetőket, üzlettulajdonosokat, hogy segítsenek az előírások betartásában.

Torma József a hatvanöt év felettiek számára azt javasolja, hogy a napi bevásárlásaikhoz, ügyintézéshez kérjék inkább a Támogató Szolgálat segítségét, vagyis lehetőségeik szerint ne hagyják el otthonukat. Igényeiket a 06-20/568-1797-es vagy a 06-20/568-5373-as telefonszámon jelezhetik.

A polgármester arra is emlékeztetett, az éttermek csak elvitelre, illetve kiszállítással kínálhatnak ételt. Az egyéb vendéglátó- és szórakozóhelyek nem nyithatnak ki. A rendelet előírásai természetesen az illegális házi italkimérésekre is vonatkoznak.
Mint elmondta, a másfél méteres egymás közötti távolság betartása – a közös háztartásban élők kivételével – fontos, a közterületeken is. A külföldről hazaérkezettek (a kamionsofőrök kivételével) ki sem mehetnek a közterekre, ők tizennégy napos házi karanténra kötelezettek. A velük egy háztartásban élő családtagok részére pedig erősen ajánlott, hogy közösségi kapcsolataikat minimálisra korlátozzák, a lehető legkevesebb emberrel érintkezzenek. Végül hozzátette, az indokoltnál nagyobb családi összejövetelek, találkozók nem engedélyezettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.