Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Február 15. 08:29, péntek | Helyi
Forrás: teol.hu

Eladta a vízelvezetőt áthidaló lemezeket

Eladta a vízelvezetőt áthidaló lemezeket

Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás miatt mondott ki bűnösnek egy férfit a Tamási Járásbíróság, és mindezekért két év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették, a vádlott ezen idő alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A szabadságvesztés végrehajtása esetén a büntetés háromnegyed részének a letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A férfi tavaly nyáron két alkalommal személyautóval egy a Tamási Járásban lévő település határában található telephelyre hajtott. A telephelyre vezető, a közforgalom elől el nem zárt magánúton van egy, a telepről kifolyó szennyvíz elvezetését szolgáló betonozott árok. Az árok felett, a közlekedést lehetővé téve négy egyszer két méter nagyságú, 10–15 milliméter vastagságú vaslemez volt lefektetve. A lemezeket a vádlott felszedte, veszélyeztetve ezzel a közlekedés biztonságát. A lemezeket az autóba pakolta és egy MÉH-telepen eladta. A vádlott a telephely tulajdonosának 304 800 forint kárt okozott, de az maradéktalanul megtérült, mert a rendőrség lefoglalta a lemezeket és a sértettnek kiadta. A férfit elítélték már garázdaság és más bűncselekmények miatt. A Tamási Járásbíróság két korábbi ítéletét összbüntetésbe foglalta, amely szerint akkor sikkasztás és más bűncselekmény, valamint közúti veszélyeztetés miatt egy év két hónap és húsz nap börtönbüntetést kapott a vádlott, és egy évre eltiltották az autóvezetéstől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.