Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 06. 15:18, szerda | Helyi

Eladták, ami nem is volt

Eladták, ami nem is volt

Mátrix Projekt: befejezték az eljárást a tamási nyomozók annak a tápiógyörgyei párnak az ügyében, amely online hirdetéseivel 100 gyanútlan vásárlót ejtett tévedésbe.

Egy Páriban lakó nő tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon 2022 májusában ismeretlen tettes ellen, aki becsapta: egy online piactéren eladásra kínált márkás gyerekjátékokat, mint kiderült, kamuprofil mögé bújva. Az előre kialkudott vételárat elutaltatta a megadott számlaszámra, de az árut nem küldte, az árát nem adta vissza, és végül elérhetetlenné vált. A csalással a feljelentőnek 13 600 forint kára keletkezett.A tamási nyomozók széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, mely során eljutottak egy Tápiógyörgyén élő nőhöz. A lakásán tartott kutatást követően gyanúsítottként hallgatták ki. A nő beismerő vallomást tett, elmondta, hogy soha nem rendelkezett a meghirdetett tárgyakkal, ruhákkal. A beszerzett bizonyítékok alapján az akkor 25 éves nő és 33 éves élettársa több számlát is nyitott, majd együtt csapták be a vásárlókat és vették fel a csalárdul megszerzett összegeket. A férfi a számlák nyitásában és a pénzfelvételekben segédkezett. Mivel a páros országszerte károsított meg embereket, országos koordináció keretében kutatták fel a sértetteket. 2021 decembere és 2023 márciusa között legalább 100 esetben csaptak be hirdetéseikre jelentkező vásárlókat. Főként gyermekruha csomagok, gyermekjátékok szerepeltek a hirdetésekben, de néhányszor mobiltelefon vagy márkás női ruha volt a csali. A csalók másfél millió forint bevételre tettek szert. Üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt kell felelniük.A nyomozók az eljárást befejezték, és az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Címkék: Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.