Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Június 15. 15:15, kedd | Helyi

Életbe lép a nyári menetrendi időszak

Életbe lép a nyári menetrendi időszak

Szerdától, azaz június 16-ától változik a buszmenetrend, valamint június 19-étől, szombattól változik a vasúti menetrend is, ugyanis életbe lép a nyári menetrendi időszak.

A buszközlekedésben a tanítási időszakban közlekedő járatok leállnak. A nyári időszakban nem közlekedik a vasútállomásról 16 óra 57 perckor Szekszárdra közlekedő járat, de helyette munkanapokon mentesítő járat indul Hőgyészre 17 órakor. Új autóbuszjárat közlekedik Bajáról Siófokon át Fonyódra, mely a Balaton irányába 8 óra 30 perckor áll meg Tamási szolgáltatóház megállóhelyen. A nyári időszak ideje alatt újra közlekedik közvetlen buszjárat Szeged felől Siófokon át Hévízre, mely a Balaton irányába 10 óra 05 perckor áll meg Tamásiban, valamint naponta közlekedik 19 óra 15-ös siófoki indulással buszjárat Szekszárdra, mely járat 20 óra 05 perckor érinti Tamásit. A Pápáról Pécsre és vissza közlekedő járat nem közlekedik, a Veszprém-Siófok-Pécs viszonylatban közlekedő buszjáratok is módosított menetrend szerint közlekednek, a korábbi időpontokhoz képest később indulnak Tamásiból mind Pécs, mind Veszprém irányába. A Déli pályaudvarról 20:55-kor induló sárbogárdi vonat az utasforgalom kedvezőbb kiszolgálása végett tovább közlekedik Pincehelyre, ahová 22:52-re érkezik. A Balaton-parti vasútvonalakon sűrített menetrend lép életbe az üdülőforgalom kedvezőbb kiszolgálása érdekében. A déli parton óránként közlekedik vonat, Tópart illetve Balaton InterCity néven, melyekben étkezőkocsik is közlekednek. Minden második órában járnak a Déli Parti sebesvonatok, melyekkel a kerékpárokat is magunkkal vihetjük, valamint közvetlen vonatok indulnak Nyíregyházáról, Szolnokról, Miskolcról, Szegedről, Szobról, Szombathelyről, és Pécsről is. Éjszakánként hétvégén a bagolyvonatokkal is utazhatunk a Balaton partján. Az északi parton a Balatonfüredig történt villamosításnak köszönhetően az idei évben egy teljesen új, az eddigieknél sűrűbb menetrendi rendszer lesz életben, vagyis óránként közlekednek a Déli pályaudvar és Balatonfüred között interrégiós, valamint kétóránként InterCity vonatok. Részletesebb menetrendi információkért érdeklődjön Nieder Szabolcsnál, vagy keresse fel a MÁV-Start és Volánbusz honlapját vagy a menetrendek.hu oldalt.

Címkék: busz, Tamási, tolna megye, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.