Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 30. 08:05, hétfő | Helyi

Életbe lépett a vörös kód

Életbe lépett a vörös kód

Másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország több megyéje, közte Tolna megye területére a várható hőség miatt vasárnapra, hétfőre és keddre.

A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptették a vörös kódot. Mint arra az OMSZ figyelmeztet, a fent jelzett napokon 27 °C feletti napi középhőmérséklet várható. A másodfokú figyelmeztető jelzést vasárnapra Tolna mellett Bács-Kiskun-, Fejér-, Jász-Nagykun-Szolnok-, és Pest megye területére is kiadták. Csak Nógrád megye területére nem rendeltek el figyelmeztető jelzést a várható meleg miatt, a többi megye területére elsőfokú hőségriasztást adtak ki. A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptették a vörös kódot – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a kormány honlapján szombaton. Az Emmi közleményében felhívta a figyelmet, hogy az érintett intézmények a vörös kód ideje alatt alkalmazandó eljárásrend alapján járjanak el. A kormány honlapján közzétett protokoll szerint “vörös kód” idején a bentlakást nyújtó szociális intézmények a fenntartó típusától, ellátási területüktől, az általuk ellátott célcsoporttól és a rendelkezésre álló üres férőhelytől függetlenül, a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül (a regionális diszpécserszolgálat jelzésére) fogadják azokat az utcán élő embereket, akiknek az elhelyezése hajléktalanellátó intézményekben nem megoldható. Rendkívüli hőség idején elrendelt vörös kód esetén többek között tájékoztatást kell adni – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által közzétett adatok alapján – arról, hogy hol található nyitva lévő klimatizált helyiség. Emellett azt is közölni kell, hogy hol van a lakosság számára ingyenesen biztosított vízosztási hely, valamint párakapu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!