Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Július 25. 09:01, csütörtök | Helyi

Életünk fája

Életünk fája

Három éve, hogy az új iskolaépületet birtokba vették az általános iskolás diákok. Amikor tanáraik megkérdezték tőlük, mit változtatnának az épületen, első helyen szerepelt az az igényük, hogy ne fehérek legyenek a falak

A három év alatt ezek a hófehér, üres falak megteltek színekkel, formákkal, vidámsággal. A művészeti iskola projektzáró kiállítására június végén került sor.
Az aulában található falra festett gyönyörű freskó az „Életünk fája” nevet kapta készítőitől. Ez a fa sok mindent jelképez: azt, hogy e falak közt alakult ki a gyermek személyisége, bontakozott ki tehetsége, vagy épp azt, hogy miként kötődnek a diákok a városhoz. Ha a képre nézünk, láthatjuk Tamási nevezetességeit: a templomot, a polgármesteri hivatalt, a strandot, a parkerdőt, a kilátót.

- Az útnak, amelynek a végállomását jelenti a projekt, úgy gondolom, hogy egy fontos momentuma ez a mai kiállítás megnyitó. Annak az útnak értünk most a végére, amelyre négy évvel ezelőtt tértünk rá - mondta köszöntő beszédében Markovics Gábor, az Alapfokú Művészetoktatási intézményegység igazgatója. - Szeretném megköszönni azoknak a kollegáknak, akiknek hallgattunk a javaslatára, hogy gyűjtsük egy csokorba a tamásiban található művészeteket, és hozzunk létre egy művészeti iskolát. A képzőművészetet, a zenét, a drámát gyűjtsük egy közös égisz alá, és ültessünk képletesen egy olyan fát, mint ami most itt is látható. Ami pedig a legfontosabb: élvezzük ennek a fának a gyümölcsét! Immáron harmadik éve folyik a munka: ha végigjárjuk az iskola épületét, ha kinézünk az udvarra, ha végig megyünk a folyosókon, látjuk, hogy ez a munka valójában milyen fontos: hagyunk valamit magunk után, ami számunkra érték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.