Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2022. Április 12. 08:24, kedd | Helyi

Elfogadták a város idei költségvetését

Elfogadták a város idei költségvetését

Közel 8 milliárd forintból gazdálkodhat 2022-ben a város. A tavalyi költségvetéssel összehasonlítva sok a hasonlóság, ám néhány eltérés természetesen akad.

Porga Ferenc, a város polgármestere úgy fogalmazott: eltelt egy újabb, Coviddal érintett év, mely remélhetőleg már az utolsó volt. Ebből adódóan sok a hasonlóság az elmúlt évhez: a főösszeg majdnem ugyanannyi, mint tavaly, vagyis közel 8 milliárd forintból gazdálkodhat a város, kerekítve 7,7 milliárd forintból.
- A legfontosabb az, hogy a város biztonságos működését a költségvetésen keresztül biztosítani tudjuk – mondta a polgármester. - Ebbe beletartozik az intézmények működése, a kötelező feladatellátás, a városüzemeltetés, a hivatal működése, és minden ezekhez kapcsolódó kiadás, összefoglalóan ezeket működési kiadásoknak nevezzük. A bér- és dologi kiadások összességében ebből az összegből mintegy 3 milliárd forintot tesznek ki. A többi fejlesztés, beruházás, amelyek nagy része pályázati forrásokból fognak megvalósulni, tehát ebben az összegben az önkormányzaton átfutó pályázatok is benne vannak, amelyeknek a támogatása már biztos, tehát tudunk velük számolni. Én egyébként abban reménykedem, hogy várhatóan lesznek újabb nyertes pályázataink, gondolok itt a polgármesteri hivatal, a fürdő, vagy a gimnázium felújítására. Itt még csak a tervezési költségek futottak át a mostani városi költségvetésen, de amennyiben a teljes támogatásokat megkapjuk, akkor akár meg is háromszorozhatjuk a költségvetésnek a főösszegét. Ám nem csak hasonlóságok, különbségek is vannak a tavalyi évhez képest. Most már három új intézményünk, illetve intézményi telephelyünk működik, a Sportok Háza, a Látogatóközpont - melyek bár már eddig is működtek, de a járvány miatt nem tudtunk velük teljes évre tervezni -, valamint a Zöldpont és Civilház, ezekkel is kellett kalkulálnunk. Fontos szempont, hogy idén is törekszünk a biztonságos működésre, beterveztünk egy komolyabb tartalékot, szükség esetén 50 milliárd forint áll majd rendelkezésünkre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.