Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2024. Február 28. 11:22, szerda | Helyi

Elfogták a sírrongálót Nagykónyiban

Elfogták a sírrongálót Nagykónyiban

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

2024. február 25-én este érkezett több bejelentés Nagykónyiból a szolgálaton kívüli körzeti megbízott telefonjára egy, a faluban randalírozó fiatalemberről.

Az első bejelentés szerint a temetőben ordibál valaki és a hangokból ítélve sírköveket döntöget. A másik telefonáló arról számolt be, hogy egy ismeretlen férfi a temető felől haladva egy ház kerítését megrongálta.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a sírkertben 16 síremléket rongált meg valaki, mintegy 5,5 millió forint kárt okozva a tulajdonosoknak. A szemetest is megpróbálta felborítani, de nem járt sikerrel, a gyűjtőedény csak rongálódott. Az ámokfutás mintegy negyedóráig tartott.

Az intézkedő rendőrök rövid időn belül azonosítottak egy 29 éves helyi lakost, majd lakcíméről előállították a kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. Részben beismerő vallomást tett.

Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányságon rongálás bűntette miatt folytatják a nyomozást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.