Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 21. 17:31, kedd | Helyi

Elfogták a tamási temetkezési vállalkozó feltételezett dílerét is

Elfogták a tamási temetkezési vállalkozó feltételezett dílerét is

A rendőrök Budapesten fogták el azt a férfit, aki feltehetően dílere volt annak a 65 éves tamási vállalkozónak, akit novemberben tartóztattak le, mert az általa forgalmazott urnák közé rejtette el a drogot.

Egy korábbi lopás miatt tartottak kutatást még tavaly december 18-án egy Tamásiban élő vállalkozó otthonában, ahol a rendőrök több fajta – tablettákat, zöld növényi törmeléket – kábítószergyanús anyagot találtak. Azokról szakértő megállapította, hogy kábítószerek. A nyomozóknak információjuk volt arról, hogy a 65 éves vállalkozó drogok terjesztésével is foglalkozik, ezért további adatgyűjtésbe kezdtek. A rendőrök már idén november 24-én, a késő esti órákban Tamásiban elfogták a férfit, akinek kisteherautójában – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak és kábítószerkereső kutyájának segítségével – az urnák között több tucatnyi tablettát és fehér port találtak. A vállalkozót november végén letartóztatták, azóta is börtönben van. A Tamási Rendőrkapitányságon vizsgálták azt is, hogy az ügyben mások érintettek-e, továbbá, hogy a 65 éves férfinak voltak-e segítői a drogok terjesztésében. Az ügyben számos fogyasztót is kihallgattak. A rendőrök a beszerzett bizonyítékok alapján december 16-án Budapesten, otthona közelében elfogták M. Zs. 38 éves budapesti lakost, aki feltehetően a tamási vállalkozó dílere volt már hosszú ideje. A férfi ruházatában több mint 600.000 forintot találtak, otthonában pedig több mint 14 millió forintot foglaltak le a nyomozók. A lakásban több fajta kábítószergyanús anyagot, zöld növényi törmeléket, fehér port és tablettákat is találtak. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A 38 éves budapesti kábítószerterjesztőt a Szekszárdi Járásbíróság december 17-én letartóztatta – írja a police.hu.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.