Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Július 30. 08:41, csütörtök | Helyi
Forrás: TEOL

Elfogytak a játékosok a felnőtt csapatból

Elfogytak a játékosok a felnőtt csapatból

Ami az elmúlt pár szezon előtt, közben és után a levegőben lógott, az most már elkerülhetetlennek bizonyult: sok-sok év után nem indít csapatot a nemzeti bajnokságban a Tamási KC együttese

János Fruzsina bejelentette, nem tudja összeegyeztetni munkáját és a tanulást a sporttal, így kapus nélkül maradt a csapat. Egy hónap alatt nem tudtunk a megüresedett posztra játékost szerződtetni, emellett Sákovics Bettina is abbahagyta az aktív játékot, míg Gulyás Lenke Szekszárdon szerepel próbajátékon. Vele úgy számolunk, hogy nem számíthatunk rá, ezért döntöttünk úgy, hogy nem nevezünk az NB II-es bajnokság következő szezonjára” – mondta el a TEOL-nak Varga László vezetőedző. A Tamási KC azonban nem szűnt és nem is szűnik meg, a Tolna és a Baranya megyei bajnokságba is benevezték a „nagyokat”. Varga László hozzátette, miután a szomszédos megyének nem tagja a klub, a labda a helyi szövetség oldalán pattog, hogy befogadja-e őket. A 2019/2020-as szezonban négy somogyi csapat (a somogytarnócai Satelit SE, a Kutas, a Kaposvári ESE és a Siófok szerepelt), így várhatóan ott is megmérettethetik magukat. A nagy kérdés azonban az volt, hogy mi lesz a korosztályos csapatokkal. Mint azt Varga László elmondta, szeretnék folytatni fő profiljukat, az utánpótlásképzést, ezért az ifjúsági és a serdülő együttest is elindítják ősszel a harmadosztályú bajnokságokban. A Tamási KC az NB I/B-s bajnokságtól búcsúzva a 2007/2008-as szezontól szerepelt a harmadosztálynak számító NB II-ben. A legjobb eredménye két harmadik hely volt (2011/2012, 2015/2016), az utolsó három szezonban viszont rendre a tabella hátsó részében szerénykedett. a csonka idényre sikerült előző kiírásban a tizenkét csapatos bajnokság tizedik helyén állt. A vezetőedző leszögezte, az utánpótlásnevelés mellett rövidtávú céljuk, hogy minél előbb sikerüljön visszajutniuk a harmadosztályba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.