Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Október 27. 09:49, kedd | Helyi
Forrás: TMKH, fotó: videkert.blog.hu

Elindul a Földet a gazdáknak program

Elindul a Földet a gazdáknak program

A program részleteivel kapcsolatban október 29-én tájékoztató fórumot tartanak a Tamási Művelődési Központban

A magyar kormány, az Agrárkamara és a MAGOSZ kérését mérlegelve, átlátható és elszámoltatható keretek között kívánja lehetővé tenni a magyar gazdák számára, hogy földhöz jussanak. Országosan 380 ezer hektár, Tolna megyében 5872 hektár állami tulajdonban lévő, egyenként 3 hektárnál nagyobb szántó területek árverés útján történő értékesítését tervezi a kormány. „Annak érdekében, hogy ne külföldiek jussanak magyar földtulajdonhoz, fontos, hogy lehetőséget biztosítsunk azoknak a földműveseknek, akik termőföldet kívánnak vásárolni.” – hangsúlyozta a kormánymegbízott, majd hozzátette: „Ez a lehetőség nem kárpótlás, nem szociálpolitikai támogatás, a földek a helyben, a megyében, az országban kialakult piaci árak felett kerülhetnek értékesítésre.” - hangsúlyozta dr. Hortávth Kálmán kormánymegbízott.

Az árveréseken csak helyben lakó, földművesnek minősülő, magyar állampolgárságú természetes személy vehet rész.Az árverések Tolna megyében 2015. november 23. napjától kerülnek megrendezésre a Tolna Megyei Kormányhivatal lebonyolításában. Hogy mely területek kerülnek kalapács alá, arról az érdeklődők legkorábban a legelső árverést megelőző 30 nappal, azaz 2015. október 22-én, majd a mindenkori árverést megelőző 30 nappal értesülhetnek a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet www.nfa.hu című holnapján, a Tolna Megyei Kormányhivatal honlapján, valamint a településeken, az önkormányzati hivatalok hirdetőtábláján kifüggesztett hirdetményekből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!