Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 13. 07:59, szerda | Helyi

Elrendelték az unokázós csalók letartóztatását

Elrendelték az unokázós csalók letartóztatását

Három sértett, összesen közel kétmillió forintot adott át a gyanúsítottaknak, míg az egyik sértett felismerte, hogy nem a fiával beszél.

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 27 éves ádándi férfinek és 21 éves szombathelyi nőnek a letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint idén áprilisban öt idős sértettet ejtettek tévedésbe úgynevezett „unokázós” módszerrel. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak telefonon keresztül öt idős nőt ejtettek tévedésbe azzal, hogy gyermekük vagy unokájuk súlyos balesetet szenvedett, és sürgős anyagi segítségre szorul. Kérték a sértetteket, hogy segítsék készpénzzel a hozzátartozójukat, akinek egyik ismerőse hamarosan elmegy hozzájuk a pénzért. Három sértett, összesen közel kétmillió forintot adott át a gyanúsítottaknak, míg az egyik sértett felismerte, hogy nem a fiával beszél. Egy esetben pedig végül az elkövetők nem mentek el a pénzért – tette közzé a Tolna Megyei Főügyészség. A Szekszárdi Rendőrkapitányság 2020. május 6. napján őrizetbe vette a gyanúsítottakat, akiket többrendbeli minősített csalás bűntettével gyanúsítanak. Mindkét gyanúsított büntetett előéletű és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll. A járási ügyészség álláspontja szerint fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak elérhetetlenné válnának, valamint, hogy mások jogellenes befolyásolásával, illetve bizonyítékok megsemmisítésével megnehezítenék a bizonyítást. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája a távmeghallgatás útján megtartott ülésen – minden tekintetben osztva az ügyészi indítványban foglaltakat – 2020. június 8. napjáig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.