Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Június 02. 13:53, vasárnap | Helyi

Elsősegélynyújtó tanfolyam a Tamási Rendőrkapitányság munkatársainak

Elsősegélynyújtó tanfolyam a Tamási Rendőrkapitányság munkatársainak

A tamási rendőrök egészségügyi szakemberek segítségével mélyedtek bele az elsősegélynyújtás rejtelmeibe.

Szabó-Árki Eszter mentőtiszt és Hollósi Tamás, a Tam-Lab vezetője tartott elsősegélynyújtó tanfolyamot a Tamási Rendőrkapitányság munkatársainak a napokban.

A gyakorlati tudás megszerzése előtt az oktatók elméleti képzést tartottak, a rendőrök betekintést nyerhettek az újraélesztés, sebkötözés, allergiás rohamokat követő azonnalos ellátás rejtelmeibe.

Az elmélet után következett a gyakorlat. Kipróbálhatták, hogy mi a különbség egy újszülött és egy felnőtt újraélesztése között.

Ezt követően egy „balesetet szenvedett” személy ellátását szimulálták. Majd pedig azt gyakorolhatták, hogy mi a teendő, ha valaki allergiás rohamot kap. Végül pedig arról beszélgettek, hogy mit kell tenni egy mérgezés gyanús eset során.

A tucatnyi résztvevő nagyon hasznosnak ítélte a képzést, ezért a Tamási Rendőrkapitányságon a jövőben is szerveznek majd hasonló oktatást az állomány részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:42, csütörtök | Helyi

Megjelent nyomtatásban Tamási legújabb várostérképe

Az ingyenes, nyomtatott várostérképet keressék Tamási főbb turisztikai pontjain (pl. Termálfürdő, Dámpont Ökoturisztikai Látogatóközpont)!

2024. Július 15. 08:31, hétfő | Helyi

Változik az autóbuszok menetrendje néhány Tamásit érintő járatnál

A Volánbusz Zrt. tájékoztatja a Tisztelt utazóközönséget, hogy forgalomszervezési okokból 2024. augusztus 17-től az alábbi menetrend módosítást vezeti be:

2024. Július 09. 10:08, kedd | Helyi

Folytatódik a szúnyoggyérítés vármegyénkben

Tolna vármegyében 54 településen összesen 9825 hektáron védekeznek a rovarok ellen.

2024. Július 04. 09:00, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!