Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Január 17. 08:38, szerda | Helyi
Forrás: TMKH

Emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma

Emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma

Tolna megye első hetében közel háromszor annyi beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előtte mért időszakban

Az év első hetében megemelkedett a regisztrált influenzaszerű megbetegedések száma. A 2018. január 1-7. között a Tolna Megyei Kormányhivatal illetékességi területén közel háromszor annyi beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előző héten.
Az említett időszakban közösségi halmozódást és influenza vírus okozta súlyos megbetegedés gyanúját nem jelentették, illetve szövődményes esetek miatt kórházi felvételről, halálozásról sem kaptak értesítést.
A megfelelő személyi higiénia (gyakori kézmosás és szellőztetés, a használt papírzsebkendők zártan gyűjtése, tömegek lehetőség szerinti elkerülése) segít a megelőzésben. Megbetegedés esetén javasolt otthon maradni és felvenni a kapcsolatot a háziorvossal - hangsúlyozzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.