Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Március 03. 09:19, csütörtök | Helyi

Évértékelés Tolna megyében

Évértékelés Tolna megyében

A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában részesült Dubóczki Balázs, a Fürgedi Polgárőr Egyesület leköszönő elnöke, a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka

Dunaföldváron tartotta évértékelő közgyűlését a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, melyen részt vett dr. Túrós András az OPSZ elnöke.

A közgyűlésen részt vevőket a város polgármestere Horváth Zsolt köszöntötte, hangsúlyozta, hogy egyre jobban felértékelődik a polgárőrök sok lemondással járó önkéntes munkája, ami a megye és a települések közbiztonságának javulásához nagymértékben hozzájárul.

A közgyűlésen Széles János megyei elnök értékelte a 2015. év polgárőri tevékenységét. Kiemelte, hogy az egy éve elfogadott terv reális és teljesíthető volt. Jelenleg 1552 fő tevékenykedik a megyében, a polgárőr egyesületekben. Kiemelte, hogy a szabadidőben, minden ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat, sok esetben a család rovására. Fontosnak tartotta, hogy az elmúlt évben technikailag is sokat fejlődtek az egyesületek, többek között 16 új autóval gyarapodtak, de kerékpárok és motorok is kerültek a megyébe. Kiemelte, hogy a Belügyminisztérium az OPSZ-en keresztül a megye és az egyesületek részére biztosítja a működési támogatást. Beszélt a migráció kezeléséről, arról, hogy az utolsó természetes schengeni határon, a Duna melletti településeken az átkelőket, hidakat ellenőrizték a polgárőrök. Hangsúlyozta, hogy mind az egyesületek, mind a megyei szövetség jó kapcsolatot ápol a rendőrséggel és az önkormányzatokkal. A közel százezer óra szolgálat nagymértékben hozzájárult a települések közbiztonságának javításához, a települési rendezvények biztosításához, a különböző ünnepek, megemlékezések zökkenőmentes lebonyolításához. A megyében tevékenykedő polgárőrök, ha kell segítenek az időseknek, ott vannak a tanévkezdéskor az iskoláknál, mindenszentekkor a temetőknél, de ha kell gátat építenek, segítenek a közlekedésbiztonságban. Széles János hangsúlyozta, hogy a polgárőrség nagy létszámú, felkészült, jól felszerelt, mobilizálható, a törvényeket követő és ismerő tagokból álló szervezet. Hozzátette, hogy a 2016-os megyei tervek összhangban vannak az OPSZ által kiemelt feladatokkal.
A Tolna megyei közgyűlésen Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke úgy fogalmazott, jól teljesítettek a Tolna megyei polgárőrök, megmaradt az egységük, remekül együtt tudnak működni az önkormányzatokkal, rendészeti szervekkel. A megyében javult a közbiztonság, ehhez a polgárőrök jelentősen hozzájárultak. Megfogalmazta, hogy a 2015-ös év volt a polgárőrség aranykora, komoly kormányzati támogatással jelentős technikai fejlődésen ment keresztül. Hangsúlyozta, hogy 2010-től a kormány kiemelkedően, évente emelkedő mértékben támogatta a szervezetet anyagilag.
Dr. Kovács Zoltán rendőr ezredes a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány helyettese megköszönte a megyében tevékenykedő polgárőrök munkáját. Kiemelte, hogy nagyon jó az együttműködése a két szervezetnek.

A közgyűlésen megválasztották az OPSZ küldötteket. A Tolna megyei polgárőröket az Országos Polgárőr Szövetség közgyűlésén Hagyánek József, Skutovics Sándor, Oroszki Szabolcs, Váradi Balázs, Szabó Tibor, Feil József, Farkas András és Kökény András István képviseli.

A kimagasló polgárőri tevékenységért dr. Túros András OPSZ elnök és Széles János megyei elnök kitüntetéseket adott át: A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában részesült Bék Tamás rendőr törzszászlós, Nagymányok körzeti megbízottja, Dubóczki Balázs, a Fürgedi Polgárőr Egyesület leköszönő elnöke, Szűrös Géza, a Nagykónyi Polgárőr Egyesület elnöke. Ezüst fokozatot kapott Fellinger Zoltán, a Nagykónyi Polgárőr Egyesület tagja, a Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát vehette át Szénási Lajos, a Várdombi Polgárőr Egyesület elnöke, aki egyben a megyei lovas polgárőr koordinátora.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!