Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 18. 08:46, péntek | Helyi
Forrás: Tamási Tourinform iroda

Fedezze fel Ausztria legszebb látnivalóit

Fedezze fel Ausztria legszebb látnivalóit

Töltsön el négy napot a festői környezetű Ausztriában! Jelentkezni április 28-ig lehet Örményi Jánosnál

2014. július 25-28. (4 nap/ 3 éjszaka)
Indulás Tamásiból!

1. nap: A délelőtti órákban érkezés a Mura-folyó partján fekvő Grazba. Városnézés: Schlossberg, harangtorony, óratorony, belvárosi séta: dóm, operaház, ferences rendi kolostor és templom, Stadtpark, rózsakert. Steiermark tartományban folytatjuk az utazást: látogatás a Semriach-i magán cseppkőbarlangban.

2. nap: Egész napos városnézés Mozart városában, Salzburgban. Délelőtt látogatás a Hohensalzburg várában, ahol 1000 év történelme tárul elénk (Aranyszoba, kínzókamra, fegyverek stb.). Délután séta a történelmi belvárosban, majd látogatás a barokk templomépítés iskolapéldájaként számon tartott székesegyházban, aminek kincstárában a magyar Szentkoronát is őrizték. Szabadprogram a hangulatos óvárosban. A napot a Mirabell kastély gyönyörű parkjában zárjuk.

3. nap: Délelőtt séta a festői szépségű Gmunden-ben. Traunsee partján és a tó szigetére épült Orth-kastélyhoz, mely egykori tulajdonosa nem más, mint János Salvator főherceg – Jókai: Ahol a pénz nem Isten c. regényének főhőse. Utazás Linzbe, Ausztria harmadik legnagyobb városába: Pöstlin hegy, Hauptplatz, Főtér, Alter Dom, Neuer Dom, Nibelungok hídja. Délután fotószünet a 11 km hosszú Wolfgang-tónál St. Gilgenben.

4. nap: Reggeli után városnézés a császári család, Lehár Ferenc zeneszerzőnk egykori nyaralóhelyén, a nálunk is népszerű isler sütemény szülővárosában, Bad Ischl-ben. Délután látogatás a mesébe illő Hallstatt-ba, ahol a tó partján álló házak szinte egymás tetejére épültek. Látogatás Európa legmagasabban fekvő sóbányájába, ahol gyalogosan, csúszdákon és kisvasúton utazva ismerjük meg a sóbányászat történetét. Utazás haza, érkezés Tamásiba a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal (légkondicionálás, DVD)
Szállás: ifjúsági szálláson Bad-Ischl-ben
Ellátás: félpanzió (kontinentális reggeli, 1-2 fogásos vacsora)

Az utazás részvételi díja:
58.800,- Ft/fő, 18 év alatti utasok számára
63.800,- Ft/fő, 18 év feletti utasok számára,mely tartalmazza az utazás szervezését és lebonyolítását az alábbi szolgáltatásokkal:
- az utazás költségeit (autóbusz, napidíjak, útdíjak, parkolási díjak stb.),
- 3 éjszaka szállást ifjúsági szálláson,
- félpanziós ellátást
- a programokat, belépőket
- idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza az utasbiztosítást!

Jelentkezni Örményi Jánosnál (06-30-271-10-79) lehet április 28-ig
20.000 Ft előleg befizetésével
Az utazás minimális létszáma 40 fő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.