Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Június 22. 07:44, szerda | Helyi
Forrás: teol.hu

Fejlesztik a városban a kerékpár-úthálózatot

Fejlesztik a városban a kerékpár-úthálózatot

A város egyik stratégiai terve az infrastruktúra fejlesztése, ezen belül is a helyi közlekedés megújítása, bővítése.

Ide tartozik pályázati pénzből megvalósulva a kerékpárutak fejlesztése – nyilatkozta Porga Ferenc polgármester. A városvezető kiemelte, az úthálózat építése még 2007-ben kezdődött, jelenleg közel 30 kilométer út található a városon belül, illetve Tamási a két szomszéd településsel, Párival és Regöllyel is össze van kötve. A tervek között szerepel – a tanulmánytervezet már elkészült –, hogy Tamási a régi 49-es vasútvonal töltésén át rákapcsolódjon a Balaton vérkeringésére. Az állami tulajdonú területen már felszedték a síneket, most azon dolgoznak, hogy biztonságos zöld környezetben, sík egyenes területen lehessen eljutni a körülbelül 35 kilométerre található Ádándig. A község része a Balaton környéki kerékpárútnak, erre szeretne csatlakozni a város. Egy másik Tolna megyei település, Dombóvár is elindította útvonalát Tamási felé az egykori vasúti nyomvonalon. Porga Ferenc hozzátette, a kerékpározás, mint szabadidős tevékenység és sport egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a városban is sokan használják az utakat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.