Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Február 12. 10:03, péntek | Helyi
Forrás: TEOL

Fejlesztik Tamási népszerű gyógyfürdőjét

Fejlesztik Tamási népszerű gyógyfürdőjét

A tamási Ability Gyógyfürdő továbbfejlesztése kapcsán online sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön.

Beszédet mondott Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Porga Ferenc, Tamási polgármestere és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese. Süli János miniszter a Tolna megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselőjeként örömmel jelentette be: a gyógyfürdő ötvenmillió forint támogatást kapott a Kisfaludy-program keretében, hogy terveket, tanulmányt készítsenek a fejlesztése céljából. A fő célkitűzések közé tartozik a medence, a lelátó, a szauna, az udvari gyeprész és a járdák felújítása, egy komoly kerékpár tároló kialakítása. Szállodává szeretnék tenni a közeli használaton kívüli iskolát, átfogó szállodafejlesztési programot szeretnének.

– Tamási a választókerületem ékszerdoboza, a legvárosiasabb település. Városias jellegét a gyógyfürdő fejlesztése is nagymértékben erősíti majd, amely része a kormány szándékának, egy országos fürdőfejlesztési program kialakításának – tette hozzá, megemlítve Paksot és a paksi erőmű fejlesztését, a térségbe érkező munkavállalók forgalmát a fejlődő fürdőkomplexumban.

Porga Ferenc polgármester a város nevében köszönetét fejezte ki a támogatásért, amelyet sikernek, fontos mérföldkőnek nevezett. A termálfürdőjük a város legjelentősebb turistaattrakciója, zászlóshajója, amely harminc éve minőségi gyógyvízzel rendelkezik. 2020 decemberében megkapta a gyógyfürdő minősítést, amely keretében számos gyógyászati és egészségügyi szolgáltatás működik már a fürdőben. A Balaton közel van, harminc percre. Mikor az időjárás rosszabb volt, az ott nyaralók nagy része szívesen kereste fel a fürdőt. Tamásiban 2011-ben sikerült a régi fürdő mellé egy új, fedett termálfürdőt építeni. Jellegzetessége, a gyógyvizes medencék mellett élménymedencék is találhatóak az épületben. Mozgáskorlátozottak, kerekesszékesek is tudják használni, családbarát, különleges szaunavilággal. Bíznak abban, hogy a pandémia után gyorsan útjára indul a turizmus.

Könnyid László vezérigazgató-helyettestől a tájékoztatón elhangzott, végső céljuk Európa turizmusában kiemelten jól szerepelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!