Városlista
2020. március 28, szombat - Gedeon, Johanna

Hírek

2016. Október 27. 14:19, csütörtök | Helyi
Forrás: fotó: Antli István

Felavatták a dám szobrot

Felavatták a dám szobrot

A szobor október 26-án, ünnepélyes keretek között foglalta el végleges helyét a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. irodaháza előtt.

Tamási Város Önkormányzata a Nemzeti Kulturális Alaptól mintegy 7 millió forint összegű támogatást nyert a dám szobor alkotására. A képviselő-testület azt javasolta, hogy a környék egyik szimbólumát a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. irodaháza előtt, a Zrt. által parkosított, közterületként használt részén helyezzék el.

A szobor október 26-án, ünnepélyes keretek között foglalta el végleges helyét. A város polgármestere, Porga Ferenc kiemelte, hogy a szobor közös pont a város, az itt élők és a Gyulaj Zrt. életében. A szobrot Kontúr András szobrászművész készítette, az alkotás pedig abszolút beleillik a város szimbólumrendszerébe – emelte ki Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója. - Tamásiban van dámról elnevezett utca, épület, sportegyesület, civil szervezet, tehát egyértelműen ide illik ennek a szobornak a létrehozása is. Azt gondolom, hogy egy csodálatos műalkotás született, amely sok itt élőnek okoz örömet - mondta Gőbölös Péter.

Öt világrekord bikát adott ez a terület a világnak, jelenleg is a ranglisták élmezőnyében szerepelnek a Zrt. különleges rendeltetésű vadászterületein elejtett bikák trófeái, így méltán hirdeti a parkban elhelyezett szobor a gyulaji dám hírnevét. Különlegesség, hogy míg a dámbika teste művészi hatás alatt készült alkotás, az agancsát egy természetes módon elhullott dámbika lapátjairól mintázták, így valóban a természet hiteles másolatában gyönyörködhetnek az arra járók.

A szoboravatón túl trófeaszemle is zajlott tegnap, rendhagyó módon a város szívében állította ki a Zrt. az idei évi, barcogásban elejtett dámbikák trófeáit.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 17:01, szombat | Helyi

Teljesen kiégett egy családi ház Ozorán

A tűzoltók egy gázpalackot hoztak ki az épületből.

2020. Március 28. 16:37, szombat | Helyi

A vásárlók biztonságára is figyelnek

Járőrszolgálattal és karitatív tevékenységgel is segítenek a Tamási Polgárőr Egyesület tagjai, szinte folyamatos a munkavégzés.

2020. Március 28. 10:11, szombat | Helyi

Repülési útvonallal fejezték ki köszönetüket

Különleges akciót hajtott végre tegnap délelőtt 11:30-kor indulva két pilóta, Vári Gyula és Földi István Tolna megye légterében is repülve.

2020. Március 28. 10:02, szombat | Helyi

Járványügyi kórház lett a Balassa, a D épület lesz a központ

Hogy járványkórháznak jelölték ki az intézményt, azt jelenti, hogy a fertőzéssel érintett betegek kezelésében a Balassa János kórházat centrumnak kell tekinteni.