Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. November 05. 18:13, vasárnap | Helyi

Felavatták a megújult kopjafát

Felavatták a megújult kopjafát

A Vályi Péter Szakképző Iskola 22 éves jelképe öltözött új köntösbe, melyet Vida Lajos igazgató a diákönkormányzatot képviselő tanulók körében avatott fel.

Az iskola bejáratától nem messze található kopjafa együttes az intézmény 40 éves évfordulójára készült, 1995 óta jelképe a Vályinak címeren, nyakkendőn, levélpapíron. Annak idején egy fafaragó tábor résztvevői alkották meg, természetesen az iskola igényeinek figyelembe vételével, ám az idő vasfoga megviselte, ezért szükségesnek tartották a felújítását. – Annak idején sokan nem gondoltunk arra, hogy mi mindent közvetít majd számunkra ez a jelkép – fogalmazott Vida Lajos, az iskola igazgatója. - Az iskola 1995-ben már Vályi Péter nevét viselte, ezért található a kopjafán látható nyitott könyvön is egy tőle származó gondolat, egy életre szóló rövid mondat. A felújított együttesen a hármasság szimbóluma jelenik meg – utalva a Szentháromságra, valamint a Napra, a Holdra és az Esthajnal csillagra is -, melyek szintén sok évezredes hagyományok alapján különböző mondanivalókkal bírhatnak a diáksereg számára. Fontossága okán döntöttünk úgy, hogy méltó külsőben kell állnia ismét, hiszen szellemiségét tovább kívánjuk erősíteni, tovább kívánjuk vinni a jövő felé. Szeretnék köszönetet mondani Szemesi Gábornak, az iskola egykori diákjának, aki ma már nyugodtan mondhatom, hogy a míves famunka mestere, és segítette a kopjafánkat új köntösbe öltöztetni. A munkában segítségére voltak az intézményünk karbantartói: Kovács István, Horváth János, Kiss Róbert, és Schwáb Norbert, nekik is jár a köszönet. Azt remélem, hogy az immáron felújított jelkép segítség lesz az intézmény diákjainak, tanárainak szellemi megújulásához is.
A kopjafára az ünnepi átadón Rácz Fanni, az iskola diákönkormányzatának elnöke, valamint helyettese, Pál Zsolt közösen kötötték fel a nemzeti színű szalagot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.