Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2023. November 28. 10:04, kedd | Helyi

Felborult egy terepjáró Tamásiban, szén-monoxid érzékelő jelzett Hőgyészen

Felborult egy terepjáró Tamásiban, szén-monoxid érzékelő jelzett Hőgyészen

Öt tűzeset és kilenc műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak Tolnában a hétvégén.

Felborult egy terepjáró péntek délután Tamásiban, a hatvanötös számú főút negyvennyolcadik kilométerénél. A baleset helyszínére a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a kerekeire állították a járművet, amelynek sofőrje önerejéből hagyta el az utasteret.

Bejelzett egy szén-monoxid-érzékelő péntek délután Hőgyészen, egy Fő utcai lakóházban. Az épületben egy cserépkályha és egy nyílt égésterű gázbojler is üzemelt. A műszaki mentés helyszínére riasztott tamási önkormányzati tűzoltók rekonstruálták az esetet, amely során veszélyes határértéket mértek. A tűzoltóegységek felhívták a lakók figyelmét, hogy a fűtőberendezéseket a felülvizsgálatig ne használják, továbbá a kéményseprőket is értesítették.

Szén-monoxid-mérgezések megelőzése:
A szén-monoxid színtelen, szagtalan, sem az emberek, sem az állatok nem tudják érzékelni. Nagyon mérgező, ha a szoba levegőjének csak egy százalékát eléri a koncentrációja, már perceken belül halált okoz. Akkor jön létre, ha beltérben nyílt láng van, és a tűz környezetében nem megfelelő a levegő-utánpótlás. Ha elérhető a vízmelegítőnk, vagy fűtőeszközünk égéstere, látható a láng, akkor állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni. Nem elég néha kinyitni az ablakot. Érdemes ezek mellett a fűtőeszközöket, lánggal működő vízmelegítőket évente egyszer szakemberrel ellenőriztetni és egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni.

A katasztrófavédelem weboldalán elérhető a szén-monoxid-érzékelők pozitív és negatív listája:

https://katasztrofavedelem.hu/33883/szen-monoxid-erzekelok

Teljes terjedelmében égett egy negyvenöt négyzetméteres hétvégi ház szombat délután Kocsolán, az Akácfa utcában. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Ezt követően egy füsteltávolító ventilátor segítségével szellőztették át az épületet.

Másfél méter mély aknába esett egy német juhászkutya szombat délután Dombóváron, a Zrínyi utcában. A dombóvári hivatásos tűzoltók mentőkötelek segítségével emelték ki a bajba jutott állatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 11:22, szerda | Helyi

Elfogták a sírrongálót Nagykónyiban

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

Eltűnt Fodor Krisztina és Kepl Dalma Alina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Február 24. 10:00, szombat | Helyi

Itt adhat vért Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 15:22, péntek | Helyi

Két témában várja az alkotásokat idén a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.