Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Július 29. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: Szinák Renáta

Felforgatták a Kossuth teret a FelForgatók!

Felforgatták a Kossuth teret a FelForgatók!

Igazi üdítő színfoltja volt a Tamási Bogácsmestere 2013-as rendezvénynek a Tamási Felforgatók tánca: hőségriasztás ide vagy oda, kicsik és nagyok velük együtt, önfeledten táncolták be a Kossuth teret szombaton

Meglepetésnek készült a produkció, és jellegének megfelelően a táncosok villámcsődületként csaptak le a gyanútlan közönségre. A közönségből aztán másodperceken belül táncolók tömege lett, sokan - figyelve a lépéseket - közéjük álltak. Percek alatt akkora felfordulás lett a Kossuth téren, hogy még az úton elhaladó autók is lelassítottak a látványért. A flash mob magyarul villámcsődületet, emberek előre szervezett csoportosulását jelenti, amely hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, majd a „produkció végeztével” a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik.
A kis csapat tagjai az idei év januárjában határozták el, hogy meglepik valamivel a város lakosságát. Közös céljuk a jó hangulat, a közös élmény megteremtése, a felhőtlen szórakoztatás és vidámság volt. Ennek érdekében, a kezdeti ötlet után számos alkalommal, hétről hétre összejöttek az egyre bővülő csoport tagjai, hogy betanulják a produkciót. Időpontnak azért választották a szombat délutánt, mert – bár a kis villámcsődület nem a főzőverseny hivatalos programjának része, sőt mondhatjuk azt is, hogy egy gerilla akció volt – de tudták, hogy az idei évben ez az alkalom az, amikor a legtöbb ember gyűlik össze egy helyen Tamásiban.
A megmozdulásnak sokan a részeseivé váltak, és a résztvevők igazi, önfeledt örömtáncot jártak a Kossuth téren. Reméljük, nem utoljára hallottunk a Tamási FelForgatókról!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.