Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2020. Május 07. 12:23, csütörtök | Helyi
Forrás: tamasi.hu

Felfüggesztik az idegenforgalmi adó befizetését Tamásiban

Felfüggesztik az idegenforgalmi adó befizetését Tamásiban

A vonatkozó kormány rendelet értelmében az 2020. április 26-i naptól - 2020. december 31-ig terjedő időszakban eltöltött vendégéjszaka utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának nem kell megfizetnie.

A vonatkozó kormány rendelet értelmében az 2020. április 26-i naptól - 2020. december 31-ig terjedő időszakban eltöltött vendégéjszaka utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának nem kell megfizetnie, az adó beszedésére kötelezettnek nem kell beszednie és befizetnie az önkormányzati adóhatóság felé. Az egyébként „megállapított", de be nem szedett adót azonban a szálláshely üzemeltetőknek - havonta - továbbra is be kell vallani (elektronikusan vagy papír alapon) az önkormányzati adóhatóság felé. Csak abban az esetben nem kell bevallani a „megállapított" idegenforgalmi adót, ha annak összege nulla (0 Ft). Nulla a megállapított idegenforgalmi adó akkor, ha az adott hónapban egyáltalán nem volt egyetlen vendég sem és akkor is, ha volt ugyan volt vendég a szálláshelyen ám ők valamennyien adómentes jogcímen tartózkodtak a szálláshelyen. Ha azonban, adókötelesnek minősülő vendég is eltöltött minimum egy vendégéjszakát az adott hónapban, úgy az idegenforgalmi adóbevallást teljes egészében el kell készíteni (adóköteles és adómentes bontásban) és be kell nyújtani az előírt határidőig. Adófizetési kötelezettség azonban ekkor sem áll fenn – tájékoztatott Tamási Város Önkormányzata.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 15:13, szerda | Helyi

Töretlen a nyaralókártya program sikere Tolna megyében

A megyeszékhelyhez csatlakozott a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi- és a Tamási Rendőrkapitányság is.

2020. Július 07. 11:42, kedd | Helyi

Huszonhat egyesület közel százötven versenyzője állt rajthoz

A dobószámokra specializálódott Tamási Tam-Bau AC kitett magáért a megmérettetésen.

2020. Július 07. 11:41, kedd | Helyi

Folytatódnak az időszaki kiállítások a Tamási Galériában

A kulturális intézmények nyitásával a Tamási Galéria is újra megnyitotta kapuját a látogatók előtt, az állandó tárlat mellett folytatják havi rendszerességgel változó időszaki kiállításaikat is.

2020. Július 06. 08:32, hétfő | Helyi

Cukrászdákat ellenőriznek a megyében

Tamásiban csütörtökön, július 9-én kell ellenőrökre számítani.