Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2019. Október 07. 11:49, hétfő | Helyi

Felmérik a kábítószerhelyzetet a városban

Felmérik a kábítószerhelyzetet a városban

Szeptemberben ismét összeültek a Tamási Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjai. Ez alkalommal a város középiskoláinak helyzetbemutatása volt a fókuszban.

Porga Ferenc polgármester, a KEF elnöke a fórum bevezetéseként elmondta, hogy egyik feladatuk a helyi drogellenes stratégia kialakítása. A jelenlegi a felkészülés éve, hiszen először is – a stratégia kialakításához - fel kell mérni a kábítószerhelyzetet Tamásiban. Elsőként a középiskolák helyzetbemutatását hallgatták meg a jelenlévők. A Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium részéről Fegyveresi Anikó igazgatóhelyettes, míg a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája részéről Puskásné Szalai Katalin gyermekvédelmi felelős számolt be az intézmények helyzetéről a szerhasználat tekintetében. Mint elmondták: a kábítószer használata nem idegen a középiskolás korosztálytól, a legnépszerűbbek a biofüvek, de a fiatalok sajnos tájékozottak a tabletták és a partidrogok tekintetében is. Természetesen hiba lenne általánosítani, szerencsére nem mindenki kerül kapcsolatba a bódulatot előidéző szerekkel. Az iskolák képviselői egyetértettek abban, hogy hasznosnak találnák előadások tartását a fiatalok számára, olyan hiteles személyektől, akik korábban maguk is a kábítószerek rabjai voltak, és sikerült leszokniuk. A Tolna Megyei Rendőrkapitányság, a Tamási Tankerületi Központ, és a Tolna Megyei Kormányhivatal Dombóvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya is segítene az előadások megszervezésében. A Tamási Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója szerint a tagok összefogásával kisfilmet is hasznos lenne készíteni, ugyancsak a fiatalok részére.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 11. 09:35, péntek | Helyi

Rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakokban

Az önkormányzati választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken.

2019. Október 11. 09:34, péntek | Helyi

Önkormányzati választások lesznek vasárnap

A tamási választókerületben a megválasztható képviselők száma 8 fő, ennek megfelelően a választópolgárok szavazataikat érvényesen legfeljebb 8 képviselő-, 1 polgármester-jelöltre, valamint 1 megyei listára adhatják le.

2019. Október 10. 08:10, csütörtök | Helyi

Beleshettek a Sportok Házába

Az épülő Sportok Házába nyertek bepillantást tegnap a tamási sportegyesületek, valamint a város diáktestületének képviselői.

2019. Október 07. 11:20, hétfő | Helyi

Lehet már pályázni a Bursa Hungaricara

Tamási Város Önkormányzata is csatlakozott az ösztöndíjrendszerhez, amelyhez költségvetéséből 2 millió Ft támogatást biztosít.