Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2019. Október 07. 11:49, hétfő | Helyi

Felmérik a kábítószerhelyzetet a városban

Felmérik a kábítószerhelyzetet a városban

Szeptemberben ismét összeültek a Tamási Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjai. Ez alkalommal a város középiskoláinak helyzetbemutatása volt a fókuszban.

Porga Ferenc polgármester, a KEF elnöke a fórum bevezetéseként elmondta, hogy egyik feladatuk a helyi drogellenes stratégia kialakítása. A jelenlegi a felkészülés éve, hiszen először is – a stratégia kialakításához - fel kell mérni a kábítószerhelyzetet Tamásiban. Elsőként a középiskolák helyzetbemutatását hallgatták meg a jelenlévők. A Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium részéről Fegyveresi Anikó igazgatóhelyettes, míg a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája részéről Puskásné Szalai Katalin gyermekvédelmi felelős számolt be az intézmények helyzetéről a szerhasználat tekintetében. Mint elmondták: a kábítószer használata nem idegen a középiskolás korosztálytól, a legnépszerűbbek a biofüvek, de a fiatalok sajnos tájékozottak a tabletták és a partidrogok tekintetében is. Természetesen hiba lenne általánosítani, szerencsére nem mindenki kerül kapcsolatba a bódulatot előidéző szerekkel. Az iskolák képviselői egyetértettek abban, hogy hasznosnak találnák előadások tartását a fiatalok számára, olyan hiteles személyektől, akik korábban maguk is a kábítószerek rabjai voltak, és sikerült leszokniuk. A Tolna Megyei Rendőrkapitányság, a Tamási Tankerületi Központ, és a Tolna Megyei Kormányhivatal Dombóvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya is segítene az előadások megszervezésében. A Tamási Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója szerint a tagok összefogásával kisfilmet is hasznos lenne készíteni, ugyancsak a fiatalok részére.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 18. 10:05, kedd | Helyi

Még lehet csatlakozni a kihíváshoz

Az Olvasás Öröméért címmel kihívást tett közzé a Könnyü László könyvtár az olvasni szeretőknek.

2020. Február 18. 09:59, kedd | Helyi

Házfalnak ütközött egy autó Nagyszokolyon

Az eset tegnap este történt, a jármű két utasát kórházba szállították.

2020. Február 14. 09:16, péntek | Helyi

Az ülés alól került elő a kábítószer

Három simontornyai fiatallal szemben indítottak büntetőeljárást a tamási rendőrök kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2020. Február 13. 13:32, csütörtök | Helyi

Ismét találkozhatott a zenekar közönségével

„Dupla tempó” címmel emlékezetes, kiváló hangulatú, telt házas koncertet adott a Tamási Koncert-Fúvószenekar és a Sásd Városi Koncertfúvós Zenekar január 25-én a művelődési központban.