Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 01. 09:02, péntek | Helyi

Vizsga előtt és után is fertőtlenítenek

Vizsga előtt és után is fertőtlenítenek

A jogszabály szerint 10 fő ülhetne egy teremben, a Vályiban azonban úgy döntöttek, hogy 5 diákot ültetnek csak be egyszerre, így 7 teremben zajlanak majd a vizsgák.

A Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumába is megkezdődnek az érettségik május 4-én reggel. Furján Katalin, az iskola igazgató feladatokat ellátó általános igazgatóhelyettese elmondta: náluk 31 tanuló írja meg írásbeli vizsgáit, a legnagyobb termekben. Három tanuló élt azzal a lehetőséggel, hogy nem most, hanem ősszel teszi le az érettségit. A jogszabály szerint 10 fő ülhetne egy teremben, a Vályi azonban úgy döntött, hogy 5 diákot ültet csak be egyszerre, így 7 teremben zajlanak majd a vizsgák. A rendkívüli körülmények között készenléti teremmel is készülnek. Minden diák személyre szóló vizsgabehívót kapott előzetesen, amiből megtudhatta, pontosan hova kell mennie. A beléptetésnél az iskola technikai dolgozói segítenek majd, kézfertőtlenítés után csak célirányosan a vizsgaterembe mehetnek a diákok, és hangos bemondón keresztül történik a vizsgaszabályokról való tájékoztatás. A termek előzetes fertőtlenítését az iskola dolgozói elvégezték, és minden egyes vizsga után Tamási Város Önkormányzatának jóvoltából délutánonként ózonos fertőtlenítés zajlik. A szótárakat, atlaszokat, melyeket a vizsgázók használhatnak, szintén fertőtlenítették. A diákok és a felügyelő tanárok egyaránt maszkot és kesztyűt kapnak. A kész dolgozatok felvételére is külön szabályok vonatkoznak: a tanárok csak azután vihetik őket haza kijavítani, miután 24 órára karanténba helyezték a papírokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!