Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 04. 10:37, csütörtök | Helyi
Forrás: TEOL

Film eleveníti fel a Simontornyai Vár napját

Film eleveníti fel a Simontornyai Vár napját

Emlékezetes nap lett volna 2020. május 23-a a videó szerint, de sajnos a járványhelyzet miatt a népszerű simontornyai rendezvény elmaradt.

Az elmaradó X. Simontornyai Várnap helyett bemutatóvideót készített Dolovai Zsuzsanna május 23-ára, mely a YouTube videómegosztó webhelyen látható. A film fényképekkel illusztrálja a várnapokon megszokott forgatagot, a Simontornyai Banyákat, a várvédőket, a Szelindek Régi-Világzene Forgatagot és a várnap többi lenyűgöző jelenségét. Ilyenkor a vendéglátásra is nagy figyelmet fordítanak a szervezők, kitüntetett főszakáccsal is büszkélkedhetnek. Emlékezetes nap lett volna 2020. május 23-a a videó szerint. Felidézi a sürgés-forgást a vártéren, ahogy vidáman köszöntik egymást az ismerősök, rég nem látott barátok. A fiatal korosztályok közül is részt szokott venni mindegyik. Az esőhöz is hozzászoktak, köztudott, hogy várnap idején jobbára esős az idő. A Simontornyai Várnap szervezői mindig nagy lelkesedéssel élik újra történelmüket, mindig látható valami érdekesség, csoda. Figyelnek minden apró részletre. Szórakozásban soha nincs hiány. Jövőre szeretettel várják a látogatókat ismét, be szeretnének pótolni mindent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.