Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Május 10. 11:28, kedd | Helyi
Forrás: TMKI

Flórián napi ünnepségen adtak át kitüntetéseket

Flórián napi ünnepségen adtak át kitüntetéseket

Ajándéktárgyat adományoztak Martinka István tű. ezredesnek, emellett a Magyar Tűzoltószövetség Szolgálati Érmet adományozott Steer Jenőnek, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjának.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Tűzoltószövetség, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Dombóvár város önkormányzata május 7-én rendezték meg a Szent Flórián napi megyei, valamint Dombóvár tűzvédelmének 140. évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget. A rendezvény a tűzoltólaktanyában vette kezdetét, ahol Szabó Jenő tű. ezredes dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes megyei igazgatóhelyettestől átvette az új, IVECO MAGIRUS típusú magasból mentő szer kulcsát. Az ünnepélyes kulcsátadást követően a hivatásos tűzoltóság és a környék önkéntes tűzoltó egyesületeinek járművei egymás mögött, hosszú sorban indultak útnak, az Erzsébet utcai Flórián szobor megkoszorúzásához. Később a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elismeréseket és jutalmakat adott át. A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség nevében Szabó Jenő tű. ezredes kirendeltség-vezető több évtizedes, a tűzoltóság és a tűzvédelem területén folytatott tevékenysége elismeréseként, szakmai pályafutása végéhez közeledve ajándéktárgyat adományozott Martinka István tű. ezredesnek, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjének, akit tamási kötődése révén sokan szeretnek és tisztelnek városunkban is. Emellett a Magyar Tűzoltószövetség Szolgálati Érmet adományozott a tűzoltó szolgálatban végzett 40 éves eredményes munkássága elismeréséül Steer Jenőnek, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.