Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Március 18. 10:03, csütörtök | Helyi

Fokozottan ellenőrzik a közterületeket Tamásiban

Fokozottan ellenőrzik a közterületeket Tamásiban

Továbbra is tapasztalható, hogy az autósok nem veszik figyelembe a korlátozó és tiltó táblákat.

A városban az utóbbi években megnőtt a személy- és tehergépjármű forgalom, ezért a tavalyi év során a Garay, Bezerédj, Arany J., Csokonai, Petőfi S., valamint a Bajcsy-Zs. E. utca forgalmi rendje megváltozott. A Bezerédj és a Garay utca járműközlekedése mindkét irányban biztosított; az Arany János utca járműforgalma egyirányúvá vált a Kossuth tértől lefelé a Bezerédj utca útcsatlakozásáig, a Petőfi utcában a Szabadság utca felőli - murvás - bekötőút útcsatlakozásáig a kétirányú járműforgalom változatlanul biztosított, viszont a bekötőút útcsatlakozásától a Móricz Zs. Ltp útcsatlakozásáig az utca egyirányúsítására került sor. A Csokonai utcában - a Bezerédj és Deák F. utcák közötti szakaszon - az úttesten és a padka mindkét oldalán várakozni tilos, továbbá a teljes Csokonai utcában a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek közlekedése tilos (kivétel kommunális jármű és Volán járatok). A Bajcsy-Zs. E. utca - Dencz Á. utca és a Gárdonyi G. utca közötti szakaszon - az úttesten és a padka mindkét oldalán várakozni tilos.
Az új forgalmi rendnek megfelelő forgalmi jelzőtáblák elhelyezése és az útburkolati jelek felfestése megtörtént. Sajnos továbbra is tapasztalható - főként a városközpontban -, hogy a gépjármű tulajdonosok a korlátozó és tiltó táblák, és az útburkolati felfestések figyelmen kívül hagyásával szabálytalanul veszik igénybe az útburkolatot és az útpadkát. A város önkormányzata kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a zavartalan gépjármű forgalom biztosítása érdekében, a KRESZ-ben foglaltakat maradéktalanul tartsák be, és a városközpontban kijelölt parkolókat vegyék igénybe! Ezek az alábbiak: rendelőintézet parkolója, Spar üzlet parkolója, Dám üzletház parkolója, Garay utca 4. alatt kialakított parkoló, Kossuth téri parkoló, piactér területén kialakított parkoló (kivéve csütörtök 7-11 óra között). Felhívják egyúttal a lakosság figyelmét, hogy a közterület felügyelők 2021. február 1-től a város egész területén fokozottan ellenőrzik a KRESZ-ben foglaltak betartását, amennyiben szabálytalanságot tapasztalnak, úgy megteszik a megfelelő intézkedéseket a vonatkozó jogszabályban foglaltaknak megfelelően.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 10:03, csütörtök | Helyi

Felfüggesztették a Vasút utcai hulladékfeldolgozó tevékenységét

A város jegyzője felszólította a Kft. ügyvezetőjét, hogy a technológiához kapcsolódó épületeket, berendezéseket helyezze üzembe, és a feldolgozást kezdje meg.

2021. Június 08. 09:18, kedd | Helyi

Június 4-étől országszerte hallhatunk verseket a vasút- és buszállomásokon

Többek között a siófoki, a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi vasútállomásokon lehet majd verseket hallani, emellett a Volánbusz Bonyhádi, Paksi, Szekszárdi, Siófoki és Pécsi autóbuszállomásain.

2021. Június 08. 09:17, kedd | Helyi

Ittasan okozott balesetet

A rendőrök a helyszínen két férfit igazoltattak, akik mindketten jól láthatóan ittas állapotban voltak.

2021. Június 04. 15:39, péntek | Helyi

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

A járványügyi intézkedések enyhítésével a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviselői átvehették „Az Év Turistaháza 2020.” díjat Lengyel Annafürdőn, és átadhatták a Szentkúti kunyhó-Ökoház egy további fejlesztését.