Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2020. Július 22. 10:03, szerda | Helyi

Földről és levegőből is gyérítik a szúnyogokat országszerte

Földről és levegőből is gyérítik a szúnyogokat országszerte

Koppányszántó, Nagykónyi, Regöly, Simontornya és Tamási is sorra kerül a héten.

Míg a dél-nyugati országrészben a biológiai és földi kémiai kezelésekkel elfogadható szintre sikerült csökkenteni a szúnyogártalmat, az ország számos területén továbbra is tömegesen vannak jelen a szúnyogok, egyebek mellett a Duna mentén is. A héten országszerte 394 településen, összesen csaknem 133 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat – adta hírül weboldalán a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Mint írják, ezen a héten egyebek mellett Tolna megye több településén is zajlik majd szúnyoggyérítés. Tájékoztatnak, hogy a kivitelezések pontos időpontjáról az érintett önkormányzatok egyedi értesítést kapnak, ez alapján tájékoztatják a lakosságot és a részletes program megtalálható a katasztrófavédelem honlapján is, az összes érintett településre lebontva. A földi kezeléseket napnyugta után, az éjszakai órákban végzik, míg a légi védekezési munkálatok naplemente előtt zajlanak.

A szúnyoggyérítés időpontjai Tolna megyében:
• Július 21. Bölcske, Madocsa, Paks
• Július 22. Dunaföldvár
• Július 24. Bogyiszló, Decs, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Fadd, Őcsény, Sárpilis, Tolna, Gyönk Koppányszántó, Nagykónyi, Regöly, Simontornya, Tamási, Varsád

Megjegyzik emellett, hogy a tervezett időpontok az időjárás függvényében változhatnak.
Felhívják továbbá a figyelmet, hogy az elmúlt napok újabb esőzései után ismét érdemes időt fordítani a ház körüli szúnyogtenyészőhelyek felszámolására. A szúnyogok számát csökkentő ház körüli teendőkről a Nemzeti Népegészségügyi Központ lakossági tájékoztatóban hívja fel a figyelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 06. 06:26, csütörtök | Helyi

Készülnek a csapatok az őszi szezonra

A több hónapos kényszerű szünet után a futballélet újraindulásával a Tamási 2009 FC minden korosztályának - a rutin mellett - újra az alapokról kellett felépítenie edzés- és csapatmunkáját.

2020. Augusztus 06. 06:19, csütörtök | Helyi

Megnyílt Kulcsár Ágnes kiállítása

A Tamási Galéria időszaki kiállításán, augusztusban Kulcsár Ágnes veszprémi festőművész, grafikus alkotásait tekinthetik meg a látogatók.

2020. Augusztus 05. 09:11, szerda | Helyi

Cirmos a mélyben

Pár hetes kiscicához siettek a tamási tűzoltók, hogy felhozzák a körülbelül 10 méter mély kútból.

2020. Augusztus 03. 07:25, hétfő | Helyi

Földi szúnyoggyérítés lesz Tamásiban

A város önkormányzata arról tájékoztatta a lakosságot honlapján, hogy Tamási területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz augusztus 6-án, a napnyugta utáni órákban.