Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2021. Február 19. 10:45, péntek | Helyi

Folyamatos a munka a könyvtárban

Folyamatos a munka a könyvtárban

A Könnyü László Könyvtár ajtaja ugyan még zárva van, de kölcsönzési szolgáltatásuk folyamatosan működik.

Olvasóikat változatlanul ellátják könyvekkel, folyóiratokkal, azzal a különbséggel, hogy egy ideig még nem kerülhetnek közeli kontaktusba. A kiszolgálás személyre szóló – ismertette a Tamási Művelődési Központ és Könnyü László Köynvtár intézményegység vezetője, Nagy Istvánné. - A telefonon vagy e-mailben leadott könyvkérések alapján csomagokat készítünk, amelyeket „udvarkönyvtárunkban” vehetnek át olvasóink. Továbbra is azt kérjük, hogy éljenek a lehetőséggel! A válogatásban segítségül szolgál online katalógusunk, amely az intézmény honlapján (www.tamasikultura.hu) elérhető. A bezárások időszaka alatt igen népszerű lett „vakrandi” szolgáltatásunk, amelynek értelmében könyvet kérő olvasóink csak a könyvek darabszámát adják meg, a kiválasztást ránk bízzák. Mindez megkívánja tőlünk az olvasó ízlésének ismeretét. Könyvajánló tevékenységünk egyrészt arra épül, hogy olvasónk a neki tetsző könyv, vagy számára kiemelt téma alapján hasonló élményre vágyik. Az un. olvasóközpontú olvasásfejlesztés során mi könyvtárosok is szabadabb teret engedünk a képzeletnek és próbáljuk színesíteni, befolyásolni az olvasó érdeklődési körét, valamint ösztönözzük arra is, hogy eddig számára felfedezetlen írók, témák sarkallják olvasásra. A visszajelzések alapján olvasóink nagyon elégedettek és hálásak az így kapott olvasnivalókért. Az önállóan válogatóknak érdemes figyelni közösségi oldalunkat, ahol naponta jelentkezünk könyvajánlóval a Nap könyve címmel. Egy éve indítottuk olvasáskihívásunkat, amelynek keretében havonta általunk megadott témában kell egy könyvet választani és elolvasni. A kihívás az Olvasás öröméért címet kapta, a februári téma kiírását már közzé is tették - mondta Nagy Istvánné.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 16:59, csütörtök | Helyi

Vasdiplomát vehetett át Kaszás Dezső

A Pedagógusok Szakszervezete nyugdíjas tagozatának felterjesztése alapján kapta meg Kaszás Dezső tanár úr a vasdiplomát, melyet lánya vett át a város polgármesterétől, Porga Ferenctől.

2021. Március 04. 16:58, csütörtök | Helyi

Önkényesen zárta le az utat egy tolnanémedi lakos

Vígh László Tolnanémedi polgármestere arról tájékoztatta a lakosságot, hogy nem az önkormányzat zárta le a Nebojsza-hegyen kialakított pihenőhelyre vezető utat.

2021. Március 04. 16:56, csütörtök | Helyi

Felszámoltak több illegális hulladéklerakót

Súlyos problémát jelent Tamási területén az utak mellett, az erdőkben, az elhagyatott területeken, a külterületi ingatlanokon illegálisan lerakott lakossági kommunális, vagy építési hulladék.

2021. Március 01. 09:52, hétfő | Helyi

Tehergépkocsikat és buszokat ellenőriztek a rendőrök

A fokozott ellenőrzésben részt vettek a Tolna megyei rendőrök is. A 2021. február 8. és február 14. között tartó ellenőrzések során összesen öt tehergépkocsi esetében állapítottak meg szabálytalanságot.