Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 07. 11:41, kedd | Helyi

Folytatódnak az időszaki kiállítások a Tamási Galériában

Folytatódnak az időszaki kiállítások a Tamási Galériában

A kulturális intézmények nyitásával a Tamási Galéria is újra megnyitotta kapuját a látogatók előtt, az állandó tárlat mellett folytatják havi rendszerességgel változó időszaki kiállításaikat is.

Elsőként Kováts Ferenc grafikusművész „Kollázsok” című kiállítása került közönség elé. A stART Alkotócsoport egyik alapító tagja, az encsi és az iregszemcsei képzőművészeti alkotótáborok grafikai szekciójának vezetője, a rézkarctechnika oktatója címertervezőként is ismert, több száz hazai és határon túli település címerét készítette el.
A kiállító művész így fogalmazta meg művészi hitvallását: „Örülni tudok a szépnek, mégsem az idill keresése a célom. Sokkal inkább az, hogy az emberről beszéljek. Nem filozofikus kínnal, hanem filozofikus mélységgel. Elsősorban a szűkebb környezet, a bennünket körülvevő tárgyak, a régen leírt és fennmaradt írások ragadnak meg. Célom az ezek mögött álló, rejtőzködő, vagy csak éppen sejthető ember megidézése. Kiállított képeimmel is “lenyomatot” szeretnék hagyni …”
A városunkban megnyílt tárlat kollázs technikával készült alkotásait mutatja be. A kiállítást Benke Zita festőművész nyitotta meg, Hegedüs Gyula pedig virtuóz zongorajátékával színesítette a rendezvényt. A kiállítás július 26-ig látogatható a Tamási Galéria nyitva tartási idejében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.