Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2024. Február 05. 09:17, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Foniátriai szakrendelés indult Szekszárdon

Foniátriai szakrendelés indult Szekszárdon

A hangképzési zavarokkal foglalkozó, foniátriai szakrendelés indult Szekszárdon, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban - közölte az intézmény az MTI-vel.

Az új ellátás bevezetése annak köszönhető, hogy a kórház az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Program támogatásával a járóbeteg-szakellátás fejlesztését elősegítő projekt részeként speciális foniátriai műszert, endoszkóp funkcióval rendelkező stroboszkópot szerzett be. A Dél-Dunántúlon csak Pécsen és Szekszárdon használnak ilyen vizsgáló eszközt - írták.

A foniátriai szakrendeléshez bármilyen hangképzési zavarral lehet fordulni. Az új berendezés jelzi a szemmel nem látható eltéréseket, funkciózavarokat, amelyek hormonális vagy pajzsmirigy-betegség, tartós intubáció miatt vagy erősebb légúti fertőzés után is kialakulhatnak.

A foniátriai vizsgálat a savas reflux betegségben szenvedőknek is segíthet, akik sokszor tapasztalhatják azt, hogy csökkent hangszálaik terhelhetősége. Az új eszköz segítségével könnyebben és gyorsabban találják meg a gyógymódot.

A szakrendeléshez nem kell beutaló, bárki kérhet időpontot a kórház rendelőintézetében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 24. 10:00, szombat | Helyi

Itt adhat vért Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 15:22, péntek | Helyi

Két témában várja az alkotásokat idén a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 21. 14:54, szerda | Helyi

Képzésen vettek részt Tamási tűzoltói

Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kifejezetten az elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos tudnivalók figyelembevételével tartott előadást.

2024. Február 19. 10:59, hétfő | Helyi

A vendéglátóhelyeket ellenőrzik a revizorok Tolnában

Tamásiban csütörtökön kell ellenőrzésekre számítani.