Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 18. 08:21, kedd | Helyi

Franciaország volt a találkozó helyszíne

Franciaország volt a találkozó helyszíne

A franciaországi Bretagne Callac nevű településén találkoztak a következő gimis Erasmus-projekt koordinátorai négy országból szeptember 25-október 2. között.

Ebben a projektben, melynek címe „Time to renew”, azaz „Ideje megújulni”, a fő téma a fenntartható energiagazdálkodás, pontosabban a megújuló energiaforrások ésszerű és hatékony használata. Dánia, Franciaország, Portugália (Azori-szigetek) és Magyarország a projekt részesei, amely ismét két évre szól. A mostani, előkészítő megbeszélés célja a munkamenet ütemezése, a tervek elkészítése, a feladatok kiosztása és a mobilitások időbeli elhelyezése volt. Ennek megfelelően Tamási márciusban fogadja a partnereket, amikor az atomenergia kerül a középpontba. Ebben a projektben közel 30 gyerek vesz részt, 13 és 16 év közöttiek, akik először vendéglátóként, majd vendégként remekelhetnek. Varga-Pintér Katalin, a gimnázium tanárának koordinálásával a következő két tanévben ismét két nyertes projekt kínál egyedi lehetőséget a gimis diákoknak arra, hogy még jobban kinyíljon számukra Európa, hogy még több élményt gyűjthessenek az elkövetkezendő évekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.